x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

19 Mai 2006   •   00:00

"Solidaritatea" - Guvernul a impartit banii pe hartie


Executivul a decis ieri ce sume si caror ministere vor fi distribuite din totalul de 71,2 milioane de euro alocate Romaniei prin Fondul Solidaritatea pentru acoperirea cheltuielilor determinate de inundatiile din 2005. Cea mai mare suma, 61 de milioane de euro, va fi transferata MAI, Transporturile vor primi 6 milioane de euro, iar MMGA, 4,2 milioane de euro. Platile efective se vor face insa in luna iunie. (Aniela Nine)

Justitie - Conflict de munca inabusit din fasa

Un conflict de munca ce putea bloca instantele a fost inabusit "din fasa". Sindicatele din sistemul judiciar si ministrul Justitiei, Monica Macovei, au semnat ieri noul contract de munca aplicabil personalului auxiliar. Veniturile pot fi majorate dupa ce Legea salarizarii va fi adoptata, prin care sindicalistii spera sa obtina salarii de 80 la suta din venitul de magistrat. In caz contrar, vor fi declansate proteste. (V.F.)

Consiliul General - Arena sportiva, amanata

Construirea unei arene sportive in Parcul Tineretului, initiativa comuna a municipalitatii si Federatiei Romane de Handbal, a fost amanata ieri de consilierii municipali, decizia reducand sansele gazdurii Campionatului Mondial de Handbal din ianuarie 2009. Pentru a fi eligibil, Bucurestiul trebuie sa finalizeze constructia pana in august 2008. "Arena Bucurestilor" presupune construirea unei sali polivalente cu o capacitate de 16.000 de locuri.

Dupa Viena, - Cotroceni, mutat la Elias

Presedintele Traian Basescu si-a pus ieri in functiune biroul improvizat la Spitalul Elias. Acolo l-a primit pe ambasadorul Marii Britanii, Quinton Quayle, cu ocazia incheierii misiunii oficiale in Romania, si tot acolo pe Wu Bangoo, presedintele Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare Chineze. Presedintele a fost vizitat ieri si de cumatrul Gheorghe Seculici. Sotia Maria a venit la Elias inca de dimineata, apoi si fiicele Ioana si Elena. (Oana Stancu)

Trafic de droguri - Arestarea lui Sisu, proces cu nabadai

Dezbaterile privind arestarea hip-hopper-ului, Tudor Sisu si a altor 16 coinculpati (printre care un politist si un jandarm), s-au transformat ieri intr-un adevarat balci judiciar. Avocatii celor 17 acuzati de trafic de droguri de mare risc au folosit toate metodele posibile pentru a pune instanta in situatia de a nu putea da o solutie. Au invocat exceptii peste exceptii. Dupa ce toate acestea au fost respinse avocatii au continuat cu recuzarea repetata a judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti. Asa se face ca ordonantele de retinere ale inculpatilor au expirat mult inainte de finalul procesului, motiv pentru care judecatorul a trebuit sa dispuna eliberarea lor. Unul dintre acuzati a reusit chiar sa plece acasa, pe motiv ca i s-a facut rau in timpul dezbaterilor. Dupa mai bine de 11 ore de proces avocatii au refuzat inclusiv sa mai participe la judecata invocand faptul ca sunt obositi. Astfel, s-a ajuns in situatia fara precedent ca 17 inculpati cu aparatori alesi sa fie lipsiti de aparare. La ora inchiderii editiei instanta cauta inca avocati din oficiu pentru a putea continua procesul. (Miruna Pasa)

Targu-Jiu - Nereguli la "C. Brancusi"


Unui numar de 300 de studenti de la Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu declarati admisi in sesiunile din 2005 la cursuri de lunga durata, la zi li s-a solicitat acordul scris sa fie transferati la forma de invatamant la distanta. In acest sens, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a dispus efectuarea unei verificari la universitate ca urmare a sesizarilor studentilor privind aceste nereguli. (Eugenia Mihalcea)

Diplome de merit - 70 de ani de Muzeul Satului


Emotia si-a gasit loc de popas la Satul-Muzeu de la Sosea intr-o zi de mai, cand acest lacas de cultura aniverseaza 70 de ani de la infiintare, in prezenta Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, a fostului ministru al Culturii, Ion Caramitru, a doamnei teatrului romanesc Ilinca Tomoroveanu, dar si a altor personalitati. Muzeul Satului isi asteapta vizitatorii pe parcursul intregii saptamani cu multe surprize. (Loreta Popa)

Miercurea Ciuc - Acuzatii grave la adresa primarului


Raduly Robert, primarul municipiului Miercurea Ciuc, este acuzat de Sorin Badea, liderul Cartel Alfa, filiala Harghita, de comportament abuziv si intolerant fata de angajati si ii cere sa-si revizuiasca atitudinea, transmite Rompres. "Unii oameni sunt adusi in situatia in care doresc sa plece din primarie", a precizat Badea. Primarul Raduly Robert a refuzat sa comenteze aceste acuzatii si i-a recomandat liderului de sindicat sa-si vada de treburile lui.

Gorj - Protest al sinistratilor


Aproximativ 20 de persoane din localitatea gorjeana Rosia de Amaradia, grav afectata de alunecari de teren, au protestat ieri in fata Prefecturii Gorj, nemultumiti de locatia aleasa de autoritati pentru constructia de case pentru sinistrati. Protestatarii au mers la Targu-Jiu impreuna cu primarul din localitatea Albeni, cerand ca locuintele sa fie construite in Albeni, si nu in locatia stabilita de autoritati - langa satul Cojani - , pentru ca zona este mlastinoasa.

Bucuresti - Explozie pe Precupetii Vechi


Doua persoane au fost ranite, iar locuinta lor a fost distrusa in urma exploziei produse ieri-dimineata pe Strada Precupetii Vechi din Capitala. Proprietarii casei au leziuni externe minore si au fost transportati de urgenta la Spitalul Floreasca. Conform primelor cercetari, explozia a fost cauzata de o acumulare de gaze in reteaua centrala.

Sibiu - Inmormantare letala pentru ruda


Un sibian in varsta de 69 de ani, care asista miercuri dupa-amiaza la inmormantarea matusii sale, a murit, cel mai probabil, din cauza unui infarct, transmite Mediafax. Barbatul s-a prabusit pe podea, in biserica, sub privirile celorlalti. Desi i s-a acordat primul ajutor, viata barbatului nu a putut fi salvata. Cadavrul a fost transportat la Laboratorul de Medicina Legala in vederea efectuarii autopsiei si stabilirii cu exactitate a cauzei mortii.
×
Subiecte în articol: observator