x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de autovehicule au rămas blocate între Lehliu Gară şi Călăraşi - UPDATE

Sute de autovehicule au rămas blocate între Lehliu Gară şi Călăraşi - UPDATE

08 Feb 2010   •   00:00

Aproximativ 250 de autovehicule au rămas înzăpezite duminică seara pe DN3, mai multe drumuri naţionale şi toate drumurile judeţene au fost închise circulaţiei în judeţul Călăraşi.

"Circa 250 de autovehicule, cu circa 350 de persoane, au rămas înzăpezite, duminică seară, pe DN3 între localităţile Lehliu-Gară şi Călăraşi. O parte au fost transportate şi cazate în Lehliu-Gară, Lehliu-Sat şi Dor Mărunt, iar cei rămaşi aşteaptă să fie deblocaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Călăraşi, Octavian Câju, citat de Agerpres.

Drumurile naţionale închise circulaţiei sunt: DN 41 Olteniţa - Căscioarele, DN 3 Fundulea - Lehliu-Gară - Călăraşi, DN 31 Cuza-Vodă - Olteniţa şi DN 4 Olteniţa - Bucureşti. Autostrada A2 rămâne închisă pe segmentul Bucureşti - Drajna din cauza viscolului şi a zăpezii.

La unităţile de învăţământ cu clasele I-VIII şi grădiniţele din judeţ au fost suspendate cursurile în ziua de luni. Nu sunt localităţi fără curent electric în judeţul Călăraşi.

UPDATE: Maşinile rămase înzăpezite de duminică pe DN 3, în zona Lehliu, au fost deblocate

Autovehiculele care au rămas înzăpezite, de duminică seară, pe DN 3, în zona Lehliu, din judeţul Călăraşi, au fost deblocate, luni la prânz, de drumari şi conduse, sub supravegherea Poliţiei, spre Bucureşti, potrivit Mediafax.

Potrivit prefectului judeţului Călăraşi, Niculae Enciu, toate maşinile blocate pe DN 3 au fost deszăpezite, iar drumarii continuă să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, intervenţia fiind îngreunată din cauza viscolului.

Prefectul a precizat că problema continuă să fie cele aproximativ 300 de persoane aflate la Lehliu care au fost oprite să intre pe DN 3, rămânând cazate din noaptea de duminică spre luni în sediile unor instituţii din localitatea Lehliu Gară, unde au primit hrană şi ceaiuri calde.

"Sunt aproximativ 300 de oameni, 200 de maşini care sunt la Lehliu şi care trebuie să-şi continue deplasarea, dar atât timp cât e cod portocaliu, iar drumul este periculos, vor rămâne în oraş până când condiţiile o vor permite. Deoacamdată nu putem să le dăm drumul", a declarat Niculae Enciu.

Aproximativ 180 de autoturisme în care se aflau circa 250 de persoane au rămas blocate, de duminică seară, din jurul orei 20.00, pe DN 3, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Ileana, Tămădău, Plevna, Dor Mărunt şi Vlad Ţepeş.

Majoritatea oamenilor s-au plâns că autorităţile nu le-au acordat niciun fel de ajutor, în tot acest timp ei aşteptând în maşini pentru ca drumul să fie deszăpezit.

De asemenea, alte aproximativ 300 de persoane rămase înzăpezite sau aflate în autoturisme cărora poliţiştii le-au interzis accesul pe DN 3 Fundulea - Lehliu - Călăraşi au fost cazate, în noaptea de duminică spre luni, în Lehliu Gară, la Sala de Sport, la Casa de Cultură, la primărie şi la spital.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni seară, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe. Potrivit avertizării cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

×
Subiecte în articol: observator