x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu: "Efectul Voicu a apărut dintr-o întâmplare"

Traian Băsescu: "Efectul Voicu a apărut dintr-o întâmplare"

13 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu ştia de cazul Voicu încă din decembrie 2008. SRI l-a informat pe şeful statului în momentul în care se vehicula numele lui Cătălin Voicu pentru şefia Ministerului de Interne, în guvernul PSD - PDL. Într-o emisiune televizată, Băsescu a declarat că subiectul Voicu nu a fost ţinta, ci doar efectul colateral al unei operaţiuni de curăţare a Ministerului de Interne.

Traian Băsescu susţine că i-a cerut fostului preşedinte PSD, Mircea Geoană, să nu îl propună pe Voicu la Interne.

"Acest efect Voicu, cu tot lanţul, a apărut dintr-o întâmplare. Nu acesta a fost obiectivul Serviciului Român de Informaţii. Ei când au sesizat că apar elemnte de corupţie, au trimis la DNA. Ce-au făcut procurorii cu informaţiile primite de la SRI, vedem, e treaba lor. Dar ei au acţionat pe un caz de siguranţă naţională, pe ce se întâmpla la Ministerul de Interne", a declarat Traian Băsescu la postul B1 TV.

BĂSESCU: EFECTUL VOICU A APĂRUT DIN ÎNTÂMPLARE



"O să-i amintesc eu lui Dragnea de ce a demisionat de la Interne, dacă el nu spune"

După cele şapte zile de mandat la şefia Internelor, Liviu Dragnea i-a prezentat lui Traian Băsescu motivele pentru care demisionează. Astăzi, Traian Băsescu ameninţă că, dacă Dragnea nu va spune public de ce a plecat, îi va „aminti" el. „Dacă vă aduceţi aminte, au fost doi miniştri de Interne care au plecat foarte repede. (...) La şapte zile de la plecarea lui Oprea a plecat al doilea ministru pe care l-am numit, Dragnea. Dacă o să spună el (de ce a plecat n.r.), foarte bine, dacă nu, o să-i amintesc eu dacă el nu spune de ce a demisionat", a declarat aseară Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a afirmat că, după cele şapte zile de mandat, Liviu Dragnea a venit la el şi i-a explicat de ce demisionează, precizând că motivele au fost aceleaşi pe care le-a invocat predecesorul său, Gabriel Oprea.

Preşedintele a spus doar că cei doi foşti miniştri PSD ai Internelor au refuzat să facă jocurile unor numiri în „structuri de siguranţă a statului", referindu-se la serviciul de informaţii DGIPI din MAI.

După demisia lui Dragnea, a amintit Băsescu, au început discuţiile despre „oameni care au acces la arhive" sau despre „oameni care primeau informaţii de la Moş Crăciun".

„Structurile statului nu cred în Moş Crăciun şi, de la demisiile celor doi miniştri, plus de la Moş Crăciun care aducea unui politician în vogă la un moment dat informaţii, au reacţionat structurile statului şi au pus sub supraveghere infecţia de la Interne. În acest proces de protejare a instituţiilor statului de către alte instituţii ale statului a apărut şi cazul Voicu, despre care, vă rog să mă credeţi, eu am aflat de la televizor", a spus preşedintele.

×
Subiecte în articol: observator