x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Treizeci de români, victime ale traficului de persoane în Franţa

Treizeci de români, victime ale traficului de persoane în Franţa

04 Iul 2009   •   00:00

Un român în vârstă de 26 de ani a fost inculpat pentru trafic de persoane în formă agravată şi deferit Parchetului din Nimes, după ce ar fi găzduit în condiţii "nedemne" 30 de muncitori agricoli români, veniţi să caute de lucru în Franţa.



Românul de etnie romă este suspectat că a găzduit în Franţa, "în condiţii cu totul nedemne", potrivit procurorului din Nimes, Robert Gelli, 30 de muncitori agricoli români veniţi să-şi caute de lucru în această ţară, relatează La Provence, citat de Mediafax.

Muncitorii plătiseră câte 100 de euro pentru a pleca în Franţa şi a primi locuri de muncă, însă au fost abandonaţi într-o fermă de animale din apropiere de Nimes timp de mai multe săptămâni, fără a dispune de vreun adăpost sau hrană.

Românii nu mai aveau nici un ban şi nu ştiau limba franceză, astfel că s-au prezentat la poliţia de frontieră, care a repatriat deja aproximativ 15 dintre ei.

Conform ediţiei electronice a publicaţiei Midi Libre, aceştia dormeau la fermă pe o dală de beton. Eu erau utilizaţi la muncă pe câmp, dar nu primeau aproape nici o remuneraţie.

Ceilalţi muncitori rămaşi în Franţa ar urma să fie repatriaţi săptămâna viitoare, iar în prezent sunt cazaţi în cămine din Nimes şi au primit câte 100 de euro de la biroul francez pentru integrare şi imigraţie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator