x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uite legea, nu e legea!

Uite legea, nu e legea!

de Diana Scarlat    |    10 Iun 2009   •   00:00

Ultima discuţie a grupului de lucru care dezbate principiile viitoarei legi unitare a salarizării s-a terminat tot în coadă de peşte şi ieri, la Ministerul Muncii.



Oricum, nu se va schimba nimic până când bugetul statului va permite majorările stabilite în grilă, dar nici măcar pe hârtie nu se ştie cum vor arăta viitoarele salarii ale bugetarilor.

Proiectul legislativ al salarizării unitare ar trebui să fie gata până la 20 iunie, dar la Ministerul Muncii s-a stabilit ieri doar o agendă de discuţii bilaterale. "Începând de acum vom discuta la nivel de experţi. Vom avea întâlniri succesive cu fiecare minister şi cu reprezentanţii sindicatelor, astfel încât să putem armoniza propunerile care au fost făcute până acum.

Am garanţia că vom respecta calendarul pe care ni l-am propus", a declarat ieri secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Mocanu. Acesta a mai precizat că până în 2014 salariul minim trebuie să ajungă la 50% din salariul mediu pe economie, iar salariile cuprinse în grila de salarizare a legii unice ar putea fi acordate peste cinci-şase ani.

×
Subiecte în articol: observator