x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un elicopter-taxi s-a prăbuşit la Maliuc

Un elicopter-taxi s-a prăbuşit la Maliuc

de Mara Raducanu    |    04 Oct 2010   •   00:00

Un elicopter tip aero-taxi, cu trei persoane la bord, s-a prăbuşit de la o înălţime de unu-doi metri, în apropiere de localitatea Maliuc, judeţul Tulcea. Aparatul de zbor a luat foc, însă nicio persoană nu a fost rănită, a declarat, Daniela Condrea de la ISU Tulcea.

Un elicopter privat - de tip aero-taxi, Robinson R44 - ce aparţine firmei Aero Taxi din Ploieşti, s-a prăbuşit luni-dimineaţă în apropiere de localitatea Maliuc, din Delta Dunării. La bordul acestuia se aflau trei persoane, printre care şi omul de afaceri Emanuel Dobronăuţeanu.

Elicopterul a încercat să se ridice de la sol şi a reuşit să se înalţe până la aproximativ doi metri. În acel moment, pilotul a observat că aparatul de zbor are defecţiuni tehnice şi a încercat să aterizeze, însă fără succes. Cele trei persoane aflate la bord au reuşit să iasă din elicopter înainte ca aeronava să se prăbuşească şi să ia foc. Dobronăuţeanu este un cunoscut om de afaceri din Dobrogea, fiind acţionar la renumitul producător vinicol Murfatlar din judeţul Constanţa, proprietarul mai multor domenii de vânătoare din judeţul Tulcea şi membru fondator al Asociaţiei "Salvaţi Vama Veche". Potrivit unor informaţii, cei trei veniseră în Deltă la pescuit. Mai mult, Dobronăuţeanu face parte dintre cei mai bogaţi 500 de români apăruţi în topul Forbes. Poliţiştii şi procurorii cercetează circumstanţele în care s-a produs incidentul. Au fost solicitaţi şi doi experţi ai Pompierilor, iar o comisie a Ministerului Transporturilor a declanşat o anchetă.


×
Subiecte în articol: observator