x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un fermier a donat Guvernului profitul său de câteva zeci de lei

Un fermier a donat Guvernului profitul său de câteva zeci de lei

19 Iun 2010   •   00:00
Un fermier a donat Guvernului profitul său de câteva zeci de lei

Uneori, o donaţie poate fi ca o palmă pentru Guvern. Un fermier din Vrancea a vrut să fie primul om de la el din judeţ care depune bani în contul Solidaritatea. Sunt toţi banii pe care i-a câştigat el din agricultură. În total: 38 de lei şi 85 de bani.



N-aveţi cum să-l fi uitat pe Moş Costică. E un fermier vrâncean supărat pe Guvern, pentru că, deşi are 31 de hectare de pământ şi o moară, nu poate să scoată niciun ban din agricultură. L-am cunoscut la sfârşitul primăverii, când, împreună cu oaia lui credincioasă, Frumuşica, s-a dus la oraş să ridice de la poştă un sac de bani. I se recalculase pensia de Revoluţionar.

Împreună cu Frumuşica lui, acum un pic tunsă, dar şi proaspătă mămică, Moş Costică a luat iar drumul oraşului, dar nu ca să ia bani, ci ca să-i dea. A vrut să fie primul om de la el din judeţ care depune bani în contul Solidaritatea. Nu s-a atins de banii primiţi în martie, cu care vrea să construiască un azil pentru bătrâni.

A vrut să dea statului tot profitul, spune el, pe care l-a obţinut de pe urma agriculturii. În total: 38 de lei, 85 de bani, câteva agrafe, o şaibă şi ceea ce pare a fi o petardă, scrie antena3.ro. Până şi Frumuşica a făcut un sacrificiu pentru ţară. Odată ajuns la sediul ANAF, a întâmpinat ceva probleme cu animalele. Până la urmă a intrat singur în agenţie. După ce a vărsat banii, şi-a vărsat şi oful.

 

×
Subiecte în articol: observator