x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Valiza", la Curtea Constituţională

"Valiza", la Curtea Constituţională

03 Mar 2010   •   00:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea judecării dosarului "Valiza" şi trimiterea cauzei la Curtea Constituţională a României (CCR), admiţând astfel cererea apărării.



Patronul echipei Steaua a fost ieri la instanţa supremă la termenul judecării pe fond a dosarului de corupţie în care Gigi Becali este inculpat pentru dare de mită, alături de Teia Sponte, Alina Florentina Ciul (avocată), Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Avocatul lui Teia Sponte a invocat în faţa instanţei încălcarea ei, susţinând că un sportiv nu are calitatea de funcţionar, poziţie pe care au adoptat-o şi ceilalţi apărători din dosar. Avocatul a precizat că textul privind noţiunea de funcţionar prevăzut în actualul Cod penal este anticonstituţional. În plus, în noul Cod penal - care încă nu a intrat în vigoare - un salariat al unei societăţi cu capital exclusiv privat nu poate să fie subiect al infracţiunii de dare sau de luare de mită.

CIRC CA ÎN "MANGLADESH"
Decizia a fost primită cu aplauze. "Noul text de lege spune că premierea nu e mită. Nu poţi să zici că azi eşti infractor, iar peste şase luni nu mai eşti. Nici pe vechiul Cod premierea nu e mită. În România e cel mai mare circ. Circ ca aici nu ai să vezi nici în Bangladesh, nici în Mangladesh, asta e republica procurorilor", a declarat Gigi Becali, după pronunţarea instanţei.

Dacă instanţa CCR va da câştig de cauză inculpaţilor, dosarul penal s-ar putea solda, pe fond, la instanţa supremă, cu o achitare, caz în care Becali îşi recuperează cele 1,7 milioane de euro sechestrate.

×
Subiecte în articol: observator