x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "World Education", târg educaţional la Bucureşti

"World Education", târg educaţional la Bucureşti

de Diana Scarlat    |    02 Noi 2010   •   00:00

Viitorii studenţi interesaţi de ofertele celor mai bune universităţi din întreaga lume vor avea ocazia, în perioada 6-7 noiembrie, să viziteze târgul "World Education", organizat la Bucureşti.



"World Education" nu oferă doar informaţii, ci şi consiliere, orientând candidatul spre cele mai potrivite programe de studiu, în funcţie de criteriile acestuia. Rolul consultantului educaţional a crescut în ultimii ani. "Pe parcursul a opt ani, în cadrul proiectului, am făcut eforturi pentru a forma consultanţi educaţionali care prin experienţa lor se dovedesc a fi de un real ajutor pentru tinerii din România. Consultanţii noştri au vizitat bazele universitare, sunt familiarizaţi cu modul de viaţă din ţara respectivă şi cunosc în detaliu programele oferite de acestea. «World Education» nu este doar un târg cu standuri pline de materiale publicitare. Formatul acestuia oferă posibilitatea unor întâlniri individuale cu cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa şi SUA", explică Irina Christova, organizator al evenimentului, reprezentanta firmei Integral Group.

Consultanţa în momentul alegerii unei universităţi aduce economii financiare şi reduce stresul candidaţilor atunci când aceştia aplică pentru studii în străinătate. În cadrul evenimentului de la Bucureşti, fiecare aplicant va avea la dispoziţie un program individual de întâlniri cu instituţiile de învăţământ, primit în prealabil, ca urmare a înregistrării pe site-ul dedicat evenimentului. "În momentul de faţă avem înregistraţi peste 1.200 de candidaţi. Consultaţiile încep încă din momentul înregistrării şi este bine să se ştie că proiectul funcţionează pe parcursul întregului an. Cei care nu vor reuşi să participe la târg pot primi consultaţii la sediul «Integral Programe Educationale» din Bucureşti", mai spune Irina Christova.

Firma Integral Group organizează de doi ani acest târg în România, fiind o agenţie cu 18 ani de experienţă internaţională în domeniul studiilor în străinătate. Consultanţa este gratuită, cheltuielile pentru aceste servicii fiind acoperite de universităţi, care preţuiesc aportul consultanţilor în procesul decizional al candidaţilor. Apelarea la serviciile unui consultant reduce de obicei cheltuielile aferente procesului de aplicaţie.

Tot în cadrul târgului, "Integral Programe Educationale" oferă asistenţă pe durata întregului proces de aplicare, începând cu alegerea instituţiilor, pregătirea dosarului sau a aplicaţiei şi până la confirmarea locului şi a cazării. Fiecare ţară şi fiecare instituţie de învăţământ au elemente specifice care fac ca acest proces să nu fie unul uşor. În special cazarea în campus este uneori imposibilă. "Răspunderea este extrem de mare, deoarece alegerea nepotrivită a unei universităţi poate atrage după sine pierdere de timp, fonduri şi poate influenţa în mod negativ dezvoltarea pe plan profesional a candidatului. Tinerii conştientizează deja acest aspect şi, în ultimul an, am constatat că cererea pentru consultanţă educaţională este în continuă creştere", explică Irina Christova.

Organizatorii mai spun că au observat, în cei doi ani de experienţă pe piaţa din România, că la târg vin candidaţii din ce în ce mai bine informaţi, unul dintre factorii care contribuie la acest aspect fiind chiar proiectul "World Education". "Calitatea sistemului de învăţământ din străinătate este apreciată şi, nu în ultimul rând, nivelul de stăpânire a limbilor străine de către aplicanţi este unul ridicat, fapt care le permite tinerilor din România să beneficieze la maximum de oferta educaţională a instituţiilor din străinătate. Gama largă de oferte de studiu reprezintă o problemă. Şi aici, la fel ca şi în alte ţări, candidaţii aplică pentru un număr mare de universităţi, deoarece nu se pot hotărî unde şi ce să studieze", mai spune organizatoarea târgului.

×
Subiecte în articol: observator