x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Cetăţenii ucraineni de etnie română să nu se angajeze în manifestări violente

Băsescu: Cetăţenii ucraineni de etnie română să nu se angajeze în manifestări violente

de Agerpres    |    02 Mar 2014   •   19:13

România cere cetăţenilor ucraineni de etnie română să continue să nu se angajeze în manifestări violente, a declarat, duminică seară, preşedintele Traian Băsescu.

'România cere cetăţenilor ucraineni de etnie română să continue să nu se angajeze în manifestări violente. România le cere noilor autorităţi ucrainene, pe care le recunoaşte ca reprezentanţi legitimi ai ţării, să respecte drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor', a afirmat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Băsescu a subliniat că fostul preşedintele ucrainean trebuie să-şi anunţe demisia pentru a putea fi găsite soluţii la tensiunile interne şi la cele ruso-ucrainene.

'România consideră că, prin măsurile luate de fostul preşedinte Ianukovici - autorizarea deschiderii focului cu muniţie de război împotriva populaţiei, precum şi părăsirea teritoriului naţional într-un moment dificil pentru ţară - îl pun pe preşedinte în situaţia de a-şi fi pierdut legitimitatea dată de alegerile din 2010 şi trebuie să-şi anunţe imediat demisia, pentru a uşura găsirea unei soluţii la actualele tensiuni interne, dar şi cele ruso-ucrainene', a conchis Băsescu.

×
Subiecte în articol: criza ucraina