x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Selecționerul Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru Euro 2024

Selecționerul Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru Euro 2024

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2024   •   00:40
Selecționerul Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru Euro 2024
Sursa foto: Hepta

Selecționerul echipei naționale a Franței, Didier Deschamps, a dezvăluit joi seară lotul de 25 de jucători care va participa la Euro 2024. Kylian Mbappé, care a ratat execuția decisivă în meciul în care Franța a fost eliminată de la Euro 2020 de Elveția, va avea ocazia de a-și îndrepta eroarea.

Euro 2024 va fi primul turneu major în care Mbappé va purta banderola de căpitan al Franței.

Cea mai mare surpriză a anunțului este revenirea neașteptată a lui N'Golo Kanté (33 de ani). Mijlocașul nu a mai fost convocat la o partidă internațională din 3 iunie 2022. Deschamps a convocat un singur debutant, în persoana lui Bradley Barcola (21 de ani), extrema lui PSG.

Polivalența și capacitatea de dribling a fostului produs al tineretului de la Lyon se vor dovedi cu siguranță un atu pentru Franța. Cel mai tânăr jucător din echipă este noua senzație a lui PSG, mijlocașul Warren Zaïre-Emery (18 ani), care a fost desemnat luni Tânărul Jucător al anului în Ligue 1.

La polul opus al spectrului de vârstă, Olivier Giroud (37 de ani) este așteptat să joace ultimul său turneu major cu Les Bleus în această vară, în Germania, înainte de transferul său din vară la LAFC.

Lucas Hernandez, fundașul stânga al lui PSG, este cel mai notabil absent. Câștigătorul Cupei Mondiale 2018 a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate în timpul înfrângerii din semifinala Ligii Campionilor, în deplasare cu Dortmund. În ciuda faptului că au suferit accidentări, Aurélien Tchouaméni (24 de ani), de la Real Madrid, și Kingsley Coman (27 de ani), de la Bayern Munchen, au fost convocați de Deschamps.

Franța, care nu a mai câștigat Euro de la ediția din 2000, va juca două meciuri amicale înainte de a zbura spre Germania. Primul se va juca împotriva Luxemburgului, la Metz, pe 5 iunie. Patru zile mai târziu, Les Bleus vor înfrunta Canada, la Bordeaux.

Vicecampionii mondiali din 2022 vor începe Euro împotriva Austriei, pe 17 iunie, la Leipzig. Apoi vor juca împotriva Olandei, pe 21 iunie, la Leipzig, înainte de a-și încheia faza grupelor cu Polonia, pe 25 iunie, la Dortmund.

Selecționata Franței pentru Euro 2024:

Portarii: Alphonse Areola (West Ham), Mike Maignan (AC Milan), Brice Samba (Lens).

Fundași: Jonathan Clauss (Marseille), Théo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konaté (Liverpool), Jules Koundé (Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Inter Milano), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Munchen).

Mijlocași: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Antoine Griezman (Atlético de Madrid), N'Golo Kanté (Al-Nassr), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Warren Zaïre-Emery (PSG)

Atacanți: Bradley Barcola (PSG), Kingsley Coman (Bayern Munchen), Ousmane Dembélé (PSG), Olivier Giroud (AC Milan), Randal Kolo Muani (PSG), Kylian Mbappé (PSG), Marcus Thuram (Inter Milano)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Didier Deschamps lotul Franței EURO 2024