x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Soluţiile Opoziţiei din moţiune sunt de natură pamfletară

Boc: Soluţiile Opoziţiei din moţiune sunt de natură pamfletară

27 Oct 2010   •   00:00

Soluţiile propuse de opoziţie în textul moţiunii de cenzură sunt de natură pamfletară şi ar majora deficitul bugetar cu peste 10% din PIB, agravând efectele crizei, a afirmat premierul Emil Boc, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii.

"Aveţi de făcut o alegere majoră: mergem mai departe pe calea reformelor şi scoatem România din criză sau cedăm în faţa populismului şi compromitem şansa ţării de a ieşi din recesiune", a spus Boc parlamentarilor.

Şeful Guvernului a arătat din nou că tendinţa de a consuma mai mult decât se produce nu poate continua ca în anii anteriori şi că populismul şi demagogia măsurilor luate de fosta guvernare "au încărcat din greu" factura crizei în 2007 şi 2008 , ani complet rataţi, în opinia sa, în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene.

El a prezentat din nou date din care rezultă că numărul posturilor aprobate pentru sectorul bugetar a crescut, în intervalul 2007-2008, cu 135.000 locuri, iar cel al posturilor ocupate era la sfârşitul anului 2008 cu 118.000 mai mare decât totalul bugetarilor înregistraţi în 2006.

"Ce faci când suferi de o boală gravă ? Te tratezi chiar dacă medicamentul este dureros sau mori ? O asemenea alternativă am avut şi noi la o altă scară şi alte coordonate când am ales o guvernare bazată pe responsabilitate, nu pe populism. Ştiu că medicamentul cu gust amar nemulţumeşte oamenii obişnuiţi să primească mai mult decât se putea, dar acea cale ducea la faliment, prăpastie şi colaps", a spus Boc.

×
Subiecte în articol: observator