x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Clasa muncitoare merge la Cotroceni.

Clasa muncitoare merge la Cotroceni.

de Adriana Duţulescu    |    07 Iun 2011   •   21:00
Clasa muncitoare merge la Cotroceni.

La Palatul Cotroceni este din ce in ce mai pustiu. Consilierii presedintelui pleaca, care prin demisie, care dat afara pentru a fi pus ministru peste o luna, care trimis ambasador. Cine ramane? Traian Basescu si clasa muncitoare.


Din 190 de angajati ai Administratiei Prezidentiale, o treime sunt muncitori. 60 de slujbasi ai lui Traian Basescu sunt muncitori calificati si sunt impartiti la serviciul Exploatare instalatii, la Gospodarie si la Spatii verzi. 21 de femei lucreaza la bucatarie si la curatenie, iar in gradina palatului trudesc 13 persoane pentru lefuri cuprinse intre 600 de lei net si 1.400 de lei in cazul sefilor lor.

Sectorul intelectual al aparatului Administratiei Prezidentiale este din ce in ce mai slab reprezentat, consilierii parasindu-l pe seful statului pe capete. Numai de la inceputul anului pana acum au plecat doi consilieri adusi pe post cu surle si tobe. Alexandrina Gatej, vehiculata chiar pentru functia de prim-ministru, a fost nevoita sa-si dea demisia la 1 ianua­rie, dupa ce s-a aflat ca a semnat un angajament cu fosta Securitate. Colegul ei, Sebastian Lazaroiu, a fost eliberat din functie "cu acordul partilor", dupa ce a ofensat UDMR cu o declaratie legata de ilegalitatea existentei Uniunii. S-a vazut ulterior ca Lazaroiu plecase de la Cotroceni doar pentru a se muta la Palatul Victoria, in coastele lui Emil Boc.

Al doilea sef al Cancelariei lui Traian Basescu, numit dupa plecarea Elenei Udrea, va parasi si el in septembrie Palatul Cotroceni. Este vorba despre Catalin Avramescu, propus de ministrul Baconschi pentru Ambasada Romaniei in Finlanda si Estonia. Nu i se va simti insa lipsa prea tare la Palat, pe unde el oricum nu mai trecea de mult, aflandu-se in conflict cu ceilalti colegi si mai ales cu cheful de munca, preferand sa cutreiere mall-urile din vecinatatea Presedintiei impreuna cu prietenii.

Nu se dau insa dusi consilierii de "securitate", departamentul lor numarand 13 persoane, sub condu­cerea oficiala a lui Iulian Fota. Acesta ii are in subordine pe controversatii Terente Merce, fost sef al "Doi si-un sfert" Bihor, despre care se spune ca este mana dreapta a generalului Virgil Ardelean, si pe Daniel Mol­do­veanu, nasul lui Sorin Blejnar, seful ANAF. Dar presedintele nu face diferente intre intelectuali, angajati pe "securitate" si muncitori.

In decembrie 2009, el i-a decorat pe toti, bucatarese, gradinari si conis­lieri deopotriva "in semn de apreciere pentru loialitatea si profesionalismul de care au dat dovada". Au fost de­corati pentru "inalta apreciere a competentei, loialitatii si profesionalismului dovedite in promovarea si afirmarea intereselor Romaniei" 24 de consilieri si directori din cadrul Administratiei Pre­zi­den­tiale. Printr-un al doilea decret, Traian Basescu a conferit, "in semn de apreciere deo­sebita a activitatii eficiente si merito­rii prin care au contribuit la in­deplinirea cu succes si profesionalism a atributiilor ce revin Administratiei Prezidentiale", distinctii personalului Administratiei Pre­zi­dentiale, consilierilor, refe­ren­ti­lor, expertilor, muzeografilor, me­dicilor, fortelor de ordine, operatorului si fotografului oficial, muncitorilor ca­lificati. In total, seful statului a decorat 174 de angajati ai Administratiei Prezidentiale.

×