x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputat Bogdan Diaconu: "UDMR nu are ce căuta în politica românească"

Deputat Bogdan Diaconu: "UDMR nu are ce căuta în politica românească"

21 Aug 2014   •   13:44
Deputat Bogdan Diaconu: "UDMR nu are ce căuta în politica românească"

Deputatul Bogdan Diaconu îşi anunţă intenţia de a modifica, prin propuneri legislative, cadrul legal din România astfel încât 'formaţiunile extremiste maghiare' să fie scoase în afara legii, adăugând că UDMR 'nu are ce căuta în politica românească'.
'Ajunge cu felul în care partidele extremiste maghiare, în frunte cu UDMR, se folosesc de banii şi pârghiile statului român pentru a-l distruge din interior. (...) Acum, în 2014, ne găsim în aceeaşi situaţie în care UDMR foloseşte calităţile oficiale ale liderilor săi, dar şi banii bugetului de stat pentru a conspira împotriva integrităţii ţării. UDMR nu are ce căuta în politica românească şi, de aceea, una din misiunile pe care mi le asum este scoaterea formaţiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru totdeauna. E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică', a spus Diaconu azi într-o conferinţă de presă.

Deputatul a adăugat faptul că, în opinia sa, niciun politician din România nu a fost constant şi consecvent în relaţia cu UDMR. 

'Atunci când au nevoie de UDMR, partidele din România se înmoaie, când intră în opoziţie descoperă brusc pericolul extremismului maghiar. Timp de patru ani şi jumătate, am luat constant atitudine publică împotriva UDMR şi, în general, a pericolului reprezentat de extremismul maghiar, indiferent dacă făceam parte oficial din opoziţie sau dintr-un partid aflat la putere şi indiferent de relaţia partidului din care făceam parte cu UDMR', a mai spus acesta. 

Bogdan Diaconu a avertizat, totodată, că 'UDMR, acceptat ca participant la conducerea României, pregăteşte un proiect de lege al autonomiei teritoriale care va crea în România o enclavă etnică pe modelul separatist rus din Ucraina'.  (Agerpres)

×