x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: PDL trebuie să se concentreze pe atacul la USL, şi nu pe excluderi interne

Boc: PDL trebuie să se concentreze pe atacul la USL, şi nu pe excluderi interne

06 Aug 2013   •   13:44
Boc: PDL trebuie să se concentreze pe atacul la USL, şi nu pe excluderi interne
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc consideră că partidul trebuie să se concentreze "pe atacul la USL", care "face gafe după gafe în actul de guvernare", şi nu pe excluderi interne, informează mediafax.ro.

"PDL trebuie să se concentreze pe atacul la USL, şi nu pe excluderi interne. În condiţiile în care USL face gafe după gafe în actul de guvernare, şansa PDL este de a se impune ca alternativă reală la actuala guvernare. Pentru aceasta este nevoie ca energiile interne să fie concentrate împotriva abuzurilor USL şi nu consumate pe dispute sterile de excluderi din partid", a declarat Emil Boc.

Reacţia lui Emil Boc vine ca urmare a declaraţiilor recente ale liderilor PDL Vasile Blaga şi Cezar Preda, la adresa Elenei Udrea.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda declara, vineri, la RFI, că ţine de Elena Udrea să iasă din duplicitate şi să decidă dacă rămâne în PDL sau pleacă la Mişcarea Populară, arătând că Udrea nu este previzibilă şi că este important să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii.

"Nu mă gândesc să plec din PDL, mă gândesc să contribui la unitatea dreptei, să încerc să sprijin ca PDL, Partidul Mişcarea Populară, Forţa Civică, PNŢCD, de ce nu şi PNL când va fi dat afară de la guvernare să construiască un pol politic puternic care să se lupte cu PSD", declara Elena Udrea, vineri seară, la Realitatea TV.

Ea spunea că toate formaţiunile din opoziţie - PDL, PMP, FC, PNŢCD - trebuie să creeze un proiect unic opozant la USL în acest moment, iar când PNL va fi dat afară de la guvernare şi Crin Antonescu schimbat din fruntea partidului/ se poate face o alianţă inclusiv cu PNL care să aibă candidat comun la alegerile prezidenţiale din 2014.

Luni, liderul PDL, Vasile Blaga, declara, răspunzând unei întrebări privind atitudinea Elenei Udrea, că "nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid" şi adăuga că lucrurile vor fi clarificate destul de repede, pentru că "ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".

Întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă, Blaga a răspuns: "Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".

×