x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lista lui Dragomir conţine 11 jurnalişti şi 15 politicieni

Lista lui Dragomir conţine 11 jurnalişti şi 15 politicieni

de Marius Gîrlașiu    |    21 Sep 2017   •   13:50
Lista lui Dragomir conţine 11 jurnalişti şi 15 politicieni

Nu mai puţin de 11 jurnalişti, 15 politicieni, 11 ofiţeri şi foşti ofiţeri SRI şi 13 oameni de afaceri vor fi invitaţi la audieri în Comisia parlamentară pentru controlul SRI, numele acestora aflându-se pe lista cu 65 de persoane pe care fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat-o comisiei pentru înţelegerea “statului paralel”.

 

Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a spus ieri că lista lui Daniel Dragomir cuprinde 65 de nume de persoane despre care fostul colonel SRI susţine că ar avea cunoştinţă despre încălcări ale legii de către ofiţeri din SRI şi oameni din conducerea Serviciului. Manda a precizat că nu s-a stabilit încă un calendar pentru audierile persoanelor de pe listă, însă acestea vor fi invitate în Parlament abia după ce Dragomis îşi va consuma destăinuirile în Comisia SRI. "Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestor persoane, aşa cum am reuşit să o facem noi într-o analiză a comisiei, ar fi următoarea: ofiţeri SRI şi foşti ofiţeri SRI - 11 persoane, oameni de afaceri - 13 persoane, persoane din presă - 11, persoane din justiţie - 12, persoane din politică - 15, iar din administraţie 3 persoane, nu am putut să le catalogăm nici la justiţie, nici la oameni de afaceri", a spus Manda în Parlament. Comisia pentru controlul SRI a decis să trimită Serviciului o scrisoare prin care solicit un răspuns dacă George Maior şi Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în noaptea finale prezidenţiale din 2009. Senatorul Claudiu Manda a precizat că la Comisia SRI a sosit déjà un răspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresată de Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009, însă, procedural, SRI nu putea să trimită comisiei de anchetă un răspuns, ci doar comisiei de control al SRI. Manda a menţionat că nu poate să facă public răspunsul SRI. 

Cioloş: “Dragomir minte”

Acuzat de Daniel Dragomir că ar fi cerut unor firme să sprijine publicaţia HotNews.ro, Dacian Cioloş susţine că totul este o minciună, iar fostul colonel SRI ar trebui să răspundă legal pentru afirmaţiile sale. "E o minciună. Nu am convocat și nici nu am cerut cuiva vreodată să convoace firme care să sprijine financiar sau altcumva vreo instituție de presă sau publicație", a transmis Cioloş.

Claudiu Manda, senator PSD

Am hotărât să transmitem noi către SRI o solicitare şi să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speţă domnul Coldea şi domnul Maior, s-au aflat în ziua de... data de... la locuinţa pe care toţi o denumim generic Oprea>.

 

×