x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pensii si tichete la toti pensionarii

Pensii si tichete la toti pensionarii

24 Sep 2004   •   00:00

POLITIC

Guvernul a decis aseara ca de la 1 octombrie pensiile vor fi recalculate si se vor mari. O promisiune halucinanta: la anul, pensionarii vor primi gratis bilete CFR cu care isi vor putea cumpara de mancare.

1 octombrie - Incepe recalcularea pensiilor

Guvernul a decis sa devanseze data recalcularii pensiilor, urmand ca acest proces sa demareze la 1 octombrie a.c. si nu de la 1 ianuarie 2005, a anuntat ieri premierul Adrian Nastase. Seful Executivului a estimat ca pana la sfarsitul anului viitor, toate pensiile din sistemul de stat vor fi recalculate, acest interval de timp fiind necesar avand in vedere ca vor fi prelucrate aproximativ patru milioane de dosare. "Dupa ce procesul de prelucrare va fi finalizat, nici o pensie nu va scadea sub nivelul actual, ba chiar vor fi inregistrate cresteri semnificative", a spus Nastase. Premierul a reamintit ca, incepand cu 1 septembrie a.c., pensiile provenite din sistemul asigurarilor sociale de stat au fost indexate cu 9,5%, in timp ce pensiile agricultorilor au fost majorate cu 8,3%. De aceasta indexare au beneficiat aproximativ 5,2 milioane de persoane. Recalcularea pensiilor arata ca intram in normalitate. Dorim ca in 2008 pensiile sa ajunga la valoarea de 100 de euro", a spus Nastase.

PROTECTIE SOCIALA.

O alta decizie menita a veni in sprijinul pensionarilor se refera la biletele de tratament in statiuni balneare. Guvernul a decis ieri ca pretul acestora nu va putea depasi 50% din cuantumul pensiei si nu 100% ca pana acum. In alta ordine de idei, Executivul a stabilit ca tichetele de calatorie CFR vor putea fi folosite si de sotul/sotia titularului. Mai mult, incepand cu 2005, tichetele de calatorie neutilizate vor fi compensate in produse alimentare. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: politic