x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 2 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00

Integrare - Nastase pleaca la Bruxelles

Premierul Adrian Nastase se va afla luni la Bruxelles, cartierul general al Uniunii Europene (UE). Potrivit unui comentariu al agentiei Reuters, Nastase va face in aceasta vizita "o pledoarie finala pentru acordarea undei verzi in vederea primirii tarii sale in UE". Vizita are loc cu doua zile inainte de publicarea de catre Comisia Europeana a raportului de tara pentru Romania. Raportul este crucial pentru aderarea europeana a Romaniei si cuprinde o evaluare a stadiului de pregatire si a reformelor luate in acest an pentru indeplinirea cerintelor europene. (Irina Cristea)

Ajutor - Vadim il apara pe Basescu

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a sarit ieri in apararea liderului PD Traian Basescu in privinta acuzatiei de colaborare cu directia de contrainformatii militare. "Nu reiese de nicaieri ca Traian Basescu a facut politie politica. Asupra lui se face un linsaj politic", a mai spus Vadim precizand ca pacatele lui Basescu sunt altele: omorarea cainilor vagabonzi si daramarea chioscurilor. Vadim Tudor i-a transmis lui Basescu ca, daca se simte "singur si abandonat" sa vina la PRM, unde va fi aparat, aceasta nefiind o propunere de alianta intre partide, ci ajutorul dat unei "victime" a politicii. (Dana Piciu)

Fuziune - CNSLR-Fratia, tot social-democrata

Liderii organizatiilor din BNS si CNSLR-Fratia, reuniti joi in sedinta comuna, au votat in unanimitate in favoarea fuziunii dintre cele doua centrale, decizie luata la capatul a sase ani de negocieri dificile. Viitoarea structura se va numi "Blocul National Sindical Fratia". Dar care va fi orientarea politica a viitoarei organizatii, avand in vedere ca BNS are un acord semnat cu PRM, in timp ce CNSLR-Fratia are o intelegere similara cu PSD? Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu (foto), spune ca se va urmari evolutia evenimentelor in perioada pre si postelectorala si abia mai apoi vor stabili "calea pe care se va merge". "In orice caz, orientarea social-democrata a acestei confederatii este de nediscutat", a adaugat Petcu la BBC. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic