Ultimele sondaje de opinie în care PNL se învârte în jurul a 15% sunt un semnal foarte prost pentru Crin Antonescu. Dacă liderul PNL nu va demisiona, aşa cum tot promite, atunci el are toate şansele să fie debarcat din fruntea partidului. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a început operaţiunea de preluare a PNL, preconizată după alegerile europarlamentare, având deja întâlniri cu liderii a cinci filiale liberale din ţară.
PNL nu sare de 15% în ultimul sondaj de opinie privind tendinţele de vot la alegerile euparlamentare, iar Crin Antonescu are toate şansele să-şi pună demisia pe masă după 25 mai. ŞI dacă liderul PNL nu va demisiona, aşa cum tot promite, atunci sunt premise ca el să fie debarcat din fruntea partidului. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a început operaţiunea de preluare a PNL, preconizată după alegerile europarlamentare, având deja întâlniri cu lideri ai filialelor din ţară. Conform stiripesurse.ro,Tăriceanu le-a promis şefilor liberali de filiale şi de Consilii Judeţene (CJ) că va reveni în partid după europarlamentare.
Lucrurile sunt deja destul de avansate de vreme ce o ultimă întâlnire a reunit oameni din conducerile a nu mai puţin de cinci filiale – Dolj, Ialomiţa, Gorj, Prahova şi Mehedinţi în care s-a cerut revenirea în partid şi preluarea lui de către fostul premier. “Aveţi răbdare, în curând o să fiu din nou membru PNL!”, le-a spus fostul premier participanţilor la această întâlnire, citaţi de stiripesurse.ro. Potrivit surselor citate, fostul lider al PNL îşi menţine relaţii destul de strânse cu cei mai mulţi dintre şefii de CJ-uri liberali care denunţă apropierea PNL sub conducerea lui Crin Antonescu de partide satelit controlate de Traian Băsescu, cea mai recentă fiind fuziunea cu Partidul Popular, condus de Costel Caraş, devenit vicepreşedinte PNL şi a cărui “activitate pro-Băsescu din anii trecuţi este de notorietate publică”. Paşii decisivi pentru preluarea PNL vor fi făcuţi după europarlamentare, dar nu este exclus ca în zilele următoare să asistăm la câteva gesturi interesante.
Între timp, Crin Antonescu insistă că va demisiona din fruntea PNL dacă partidul obţine un scor sub 20% la alegerile europarlamentare de duminică. El a fost întrebat ieri la Galaţi ce ar pune înainte, dacă, ipotetic, ar trebui să aleagă între o decizie a PNL prin care i s-ar cere să rămână în fruntea liberalilor chiar dacă partidul obţine sub 20% şi anunţata demisie din funcţie. ,,Există decizii pe care oricât am fi de democraţi, şi suntem, le poate lua un singur om, sunt decizii individuale. Din punctul meu de vedere, o demisie nu poate fi plebiscitată, aprobată, cum mai aud la alţii, vizată. O demisie e o demisie, un om şi-o dă sau nu şi-o dă. Evident, când eşti conducătorul unui partid ai această responsabilitate, dar rămâne cum am spus”, a răspuns Crin Antonescu, citat de Agerpres.
La congres, e posibil orice
În ipoteza că nu va rămâne aşa cum a spus şi nu se va ajunge la o demisie a sa, convocarea unui congres pentru desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale ar putea fi o oportunitate pentru debarcarea liderului PNL, chiar dacă Antonescu dă de înţeles că tot el va fi desemnat ."PNL, ştie toată lumea, are un candidat la Preşedinţie. Din punct de vedere formal va trebui să vedem dacă acel Congres pe care noi l-am făcut pe când eram în USL şi care a desemnat un candidat la Preşedinţie este suficient. Dacă nu, o să facem altul. Nu e niciun fel de problemă", a răspus Antonescu. El nu a exclus însă posibilitatea ca la acest congres să se ceară un vot de revalidare şi pentru preşedintele PNL. "În congresele noastre este posibil întotdeauna orice este legal şi constituţional. Ultimele congrese pe care le-am organizat nu au adus surprize. Bineînţeles că un Congres, conform statutului, poate să discute şi să pună pe ordinea de zi orice", a afirmat Antonescu.
Citește pe Antena3.ro