x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu se visează a doua oară premier

Tăriceanu se visează a doua oară premier

de Marius Gîrlașiu    |    21 Noi 2016   •   08:12
Tăriceanu se visează a doua oară premier

După ce s-a autopropus insistent pentru fotoliul de prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu a devenit ieri propunerea oficială din partea ALDE pentru Palatul Victoria. O mutare care îl pune în mare încurcătură pe Liviu Dragnea, mai ales că partidul lui Tăriceanu este singurul care ar putea ajuta PSD să facă majoritatea după alegerile din 11 decembrie.

Ceea ce părea doar un capriciu al fostului premier din anii 2004-2008, a devenit rapid realitate. Conducerea ALDE a decis ieri ca propunerea oficială a partidului pentru funcţia de premier să fie copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu. “Mi s-a întâmplat foarte des ca simpli cetăţeni să îmi spună acelaşi lucru: domnule Tăriceanu, de ce nu mai candidaţi încă o dată la funcţia de prim ministru? După cum ştim, nu se poate candida la funcţia de prim-ministru, dar fiecare partid cred că, în mod obligatoriu, trebuie să arate cetăţenilor care sunt liderii care vor conduce destinele lor în cazul în care ne vor da votul”, a explicat Tăriceanu. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luna trecută că nu va nominaliza o persoană cu probleme penale pentru funcţia de prim-ministru, condiţie care îl vizează direct pe Tăriceanu. Liderul ALDE este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului în dosarul retrocedării Fermei Băneasa şi a unei părţi din pădurea Snagov. “Mă aştept ca preşedintele să respecte Constituţia! În Constituţia României nu se precizează alte criterii de desemnare a prim-ministrului decât votul cetăţenilor. Să nu facă etichetări care sunt mai degrabă folosite de către puşcăriaşi, nu de către oamenii care au o pregătire intelectuală”, a răbufnit Tăriceanu.

 

Gorghiu: “Slujeşte PSD!”

Aflată la Vaslui, unde PNL şi-a lansat ieri candidaţii din judeţ la alegerile parlamentare, Alina Gorghiu l-a atacat dur pe fostul lider liberal. “ALDE este un satelit al PSD” şi va intra în Parlament “doar dacă PSD va avea interes să intre şi îl va ajuta cu voturi”, a spus şefa PNL. “Domnul Tăriceanu are pe agenda proprie şi personală aceea de a fi în slujba PSD, pentru a mai obţine un loc de frunte în Senat, dar nu-şi reprezintă colegii de partid. Am auzit atâtea voci din ALDE care contestă listele de candidaţi cu probleme penale. Am văzut atâţia oameni din ALDE care au generat platforme anti Tăriceanu pe bună dreptate. Şi mie mi-ar fi jenă dacă aş fi în proximitatea domniei sale, de felul în care slujeşte PSD”, a sunat atacul Alinei Gorghiu.

 

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE: Sunt singurul prim-ministru care astăzi candidează din nou din partea unui partid, aspirând la această poziţie. În mandatul pe care l-am exercitat am reuşit câteva performanţe deosebite pe care românii şi le aduc aminte şi astăzi cu multă satisfacţie.

 

Tăriceanu vrea al doilea mandat la Palatul Victoria, însă Liviu Dragnea susţine că premierul va fi “un domn care arată bine, este membru PSD şi a lucrat la programul de guvernare al partidului”.

 

Alina Gorghiu, preşedinte PNL: ALDE pune presiune pe social-democraţi, crezând că va juca vreun rol în formarea unei majorităţi. E uşor ridicol, pentru că ALDE nu are mari şanse de a intra în Parlament. Dar e bucătăria lor si deciziile lor strategice. Dacă Tariceanu se crede mai premier ca Dragnea, e amuzant

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu