x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bucureştenii cer monitorizarea corectă a calităţii aerului

Bucureştenii cer monitorizarea corectă a calităţii aerului

de L. Budin    |    04 Mar 2020   •   18:00
Bucureştenii cer monitorizarea corectă a calităţii aerului

Azi, în faţă la Ministerul Mediului, se anunţă un protest al bucureştenilor care cer să se transmită în timp real măsurătorile privind gradul de poluare al aerului. Ei solicită modernizarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, astfel încât aceasta să funcționeze la cel puțin 85% din capacitate.

Aproape 90% din români spun că poluarea aerului este una dintre cele mai mari probleme pentru ei, arată ultimul sondaj Eurobarometru. Dintre respondenţii români, 45% afirmă că, în ţară, poluarea aerului constituie cea mai importantă problemă legată de mediu, iar 41% consideră că sănătatea şi viaţa de zi cu zi le sunt afectate de aceste chestiuni.

În ceea ce priveşte deciziile luate referitor la protecţia mediului, 41% din cetăţenii români (media europeană: 26%) consideră că acestea trebuie luate de către guvern, în timp ce 56% (media europeană: 70%) consideră că această sarcină trebuie gestionată în comun, în cadrul UE. Sondajul a fost realizat în perioada 6-19 decembrie 2019, în statele membre ale UE.  

 

 

×