x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tragedie în Argeş: visuri spulberate pe şosea  

Tragedie în Argeş: visuri spulberate pe şosea  

de Mariana Zaharia    |    18 Aug 2020   •   10:44
Tragedie în Argeş: visuri spulberate pe şosea  

A murit Bogdan, băiatul care își îngrijea fratele mai mic și îi ținea loc de mamă și de tată. O tragedie petrecută într-un colț de Românie, în Argeș, scoate din nou la suprafață un adevăr cumplit: în ţară, sunt mulți copii lipsiţi de orice mijloace. Se descurcă singuri de mici, atunci când nu se pot baza pe părinți sau pe bunici, fără să îi știe cineva.

 

„L-am întâlnit odată pe drum pe Bogdan”, povestește preotul Ștefan Smărăndescu, încercând să se abțină să nu plângă. „Era grăbit, m-a salutat, iar eu l-am întrebat unde merge și mi-a spus că la nașa lui. Voia să împrumute o cloșcă să pună ouă, ca să aibă pui. I se îmbolnăviseră găinile din curte și i-au murit, iar el era foarte gospodar. Altădată, căuta în sat o căruță. Voia să o închirieze, să care fân, ca să facă un ban. Acum nu îmi vine să cred că a murit. Era un copil luptător, muncitor, ambițios și își iubea fratele cel mai mult pe lumea asta”.

 

Trei victime dintr-un foc

Preotul Smărăndescu este paroh la Furnicoși, acolo unde locuiau Bogdan și Claudiu Neacșu. Bogdan avea 18 ani, iar fratele lui este mai mic cu 3 ani. Au plecat amândoi pe aceeași bicicletă, care a fost lovită de un șofer adormit la volan, pe drumul din comuna Mihăiești. Cu altă bicicletă, în spatele lor, era Daniel, proaspăt intrat la Seminarul Teologic, dar și drumul lui a fost curmat.

Daniel și Bogdan au murit. Claudiu a suferit mai multe fracturi și este în spital. „Nu știe că fratele lui nu mai e și că a rămas doar cu tatăl lui”, spune Adina Popa, directoarea școlii din comună. „Omul nu are venituri, așa că Bogdan preluase frâiele familiei. Dimineața venea la școală, apoi muncea până noaptea. Făcea orice. Orice era nevoie în sat, nu refuza nimic de muncă. Atunci când încă se venea la cursuri, îl vedeam pe Bogdan obosit. Muncea până noaptea, dar cu toate astea nu lipsea. Apoi a intrat și el la liceu, a ales unul aproape de casă, ca să nu fie nevoie să facă naveta. Toți oamenii din sat l-au plâns când a murit. Și rugăciunile lor sunt acum pentru fratele mai mic”.

 

Înmormântat de comunitate

Pentru înmormântarea lui Bogdan au dat bani toți oamenii din sat, iar angajații parohiei s-au ocupat de tot ce a fost nevoie. Tatăl l-a plâns la căpătâi. Omul nu lucrează, nu are pregătire pentru vreun loc de muncă. De Claudiu se ocupă acum un unchi, un om de nădejde, care are grijă să nu îi lipsească nimic în spital. Când va fi externat, se va întoarce acasă. Și de aici nu se știe ce se va mai întâmpla cu el.

„S-a implicat școala, s-a implicat tot satul, unchiul lui; tatăl este foarte afectat de tragedie”, spune preotul din sat. Cred că băiatul ar avea nevoie acum de un ajutor de la stat sau de la orice om de bine. Familia nu are nicio sursă de venit”, spune preotul din sat.

Cei ce doresc să îl ajute pe Claudiu o pot face contactându-l pe părintele Ștefan Dimitrie Smărăndescu, parohia Furnicoși, Protoieria Mioveni, județul Argeș. Preotul a promis că îi va pomeni în rugăciunile lui, câte zile o avea, pe toţi cei ce pot aduce o cât de mică alinare familiei.

 

 

Șoferul care a provocat tragedia are 53 de ani, se întorcea de la serviciu și mergea la casa părinților. Lucrează la o firmă de pază și a adormit la volan.

×