x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Zeci de copii intoxicaţi cu mâncarea de la şcoală

Zeci de copii intoxicaţi cu mâncarea de la şcoală

de Monica Cosac    |    22 Mai 2018   •   09:13
Zeci de copii intoxicaţi  cu mâncarea de la şcoală
Sursa foto: Victor Stroe

La doar câteva zile după ce un copil din Capitală a murit intoxicat cu o substanţă necunoscută, după ce ar fi mâncat şaorma, un număr de 24 de copii, cu vârste între 10 şi 14 ani, din localitatea băcăuană Dofteana, au fost ajuns, ieri, la spital, cu stări de rău, după ce, la pauza mare, au mâncat sandvişurile primite la şcoală şi bomboane.

Directorul şcolii a sunat la 112, iar copiii au fost preluaţi de mai multe ambulanţe ale SMURD şi SAJ Bacău şi au fost duşi la spitalele din două oraşe apropiate, Oneşti şi Moineşti. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, au fost solicitate ambulanţe, la ora 11.50, pentru “o posibilă intoxicaţie alimentară” în comuna Dofteana. „La faţa locului s-au deplasat o autospecială de transport victime multiple, două ambulanţe de tip B şi una de tip C şi trei ambulanţe din cadrul Serviciului Ambulanţă Judeţean Bacău. Au fost preluaţi 24 de copii şi transportaţi la spitalele din Oneşti şi Moineşti”, a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.  

Directoarea şcolii din Dofteana spune că acestor copii li s-a făcut rău după pauza mare, în care ar fi mâncat sandvişuri aduse de firma de catering, cu care au contract. „Nu mai avem programul «Laptele şi cornul», de pe 14 aprilie noi avem programul «masa caldă», derulat prin intermediul unei firme. Li s-au servit copiilor sandvişuri cu muşchi file, caşcaval, ardei, castravete. Nu aveau maioneză. Nu putem spune, însă, dacă din această cauză li s-a făcut rău”, spune Ana Nicoleta Irimia, directoarea şcolii din Dofteana. Potrivit acesteia, unii dintre copii au venit cu pachet de acasă - cornuri, chips-uri, bomboane de ciocolată.

Sandvișurile consumate de copii au fost furnizate de firma de catering cu care primăria are contract, iar o parte dintre bomboane au fost cumpărate de la un chioșc din apropierea școlii.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: copii intoxicati la scoala