x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cum putem CĂLĂTORI în jurul lumii pe gratis

Cum putem CĂLĂTORI în jurul lumii pe gratis

de Larisa Eremia    |    16 Aug 2015   •   11:38
Cum putem CĂLĂTORI în jurul lumii pe gratis
Sursa foto: Anna BizoÅ?/Getty Images/iStockphoto
Deși majoritatea oamenilor își doresc să călătorească în jurul lumii, de cele mai multe ori acest vis nu se materializează din cauza locului de muncă, dar și a costurilor ridicate.

Potrivit www.dailymail.co.uk, există câteva modalități de a vedea lumea de la înălțime, din zgârie-norii din New York sau de a ne relaxa în insulele din Pacific fără a plăti nimic. Sunt necesare câteva sacrificii și o personalitate deschisă, dar cu siguranță va merita efortul.
Iată cum puteți călători pe gratis sau cu costuri minime:
 
Locuind în casa unui străin
Este cea mai simplă metodă de a reduce costurile unei călătorii pentru că nu veți mai fi nevoit să cheltuiți sume mari pe cazare. În funcție de aranjamentul pe care îl veți face cu propietarul casei, s-ar putea să beneficiați de transport și mese gratuite ca recompensă pentru îngrijirea locuinței și, eventual, a animalelor de companie. Astfel, multe persoane care nu au mai vrut să fie constrânse de locul de muncă sau de plata chiriei au făcut din aceste călătorii un stil de viața, împărtășindu-și experiențele pe blogurile personale.
Veți găsi astfel de „oferte” pe mai multe site-uri, cel mai popular fiind www.trustedhousesitters.com.

 
Lucrând pe un vas de croazieră sau un superyacht
Dacă nu vă confruntați cu răul de mare, acest job reprezintă modalitatea ideală de a ajunge în locurile mult visate între turele de la serviciu. Totuși, este genul de loc de muncă în care intimitatea este oarecum refuzată, angajații locuiesc împreună cu călătorii pe vas și programul este lung. Există oportunități indiferent de calificarea pe care o aveți, de la fotografi și muzicieni, până la asistente medicale și electricieni.
Trebuie să vă informați foarte bine înainte de a lua o asemenea decizie, atât în ceea ce privește condițiile de muncă cât și pachetul salarial.
 
Participând la acțiuni de voluntariat
Sunt foarte multe organizații care au nevoie de voluntari dornici să călătorească în zonele defavorizate pentru a oferi ajutor. În general, cei care se înrolează în acțiuni de acest fel au ocazia să vadă locuri care nu sunt promovate de agenții de turism și să aducă o contribuție pozitivă.
Gazdele oferă cazare, masă și oportunitatea de a învăța despre stilul de viață natural în schimbul a patru sau șase ore de voluntariat pe zi. Există cam 50 de astfel de țări în care puteți călători pentru a oferi ajutor.
 
Pentru a preda engleză
Este un lucru obișnuit pentru cei care trăiesc în Marea Britanie, Statele Unite, Canada sau Australia să audă că un prieten a plecat într-o altă țară pentru a preda engleza. Cele mai comune destinații sunt Coreea de Sud, China, Japonia sau Iordania.
Nu este o vacanță, veți lucra full-time și veți primi un  salariu, dar veți avea oportunitatea să explorați orașul sau țara în care sunteți profesor. Puteți afla și pleca în calitate de profesor de engleză prin intermediul British Council. Exista aproximativ 10 locații în lume unde lucrând între 12 și 20 de ore veți câștiga suficient pentru a vă întreține.
 
Lucrând într-o stațiune de ski
Astfel de stațiuni cu priveliști spectaculoase se găsesc pretutindeni în Europa și America de Nord și oferă locuri de muncă sezoniere ca instructori de ski, dar și ca barmani, chelneri sau bucătari.

Nu este o condiție să știți să schiați, dar pentru împătiții sporturilor de iarnă este ocazia ideală să se distreze sau să se perfecționeze în zilele libere. Pe lângă salariu, primiți de cele mai multe ori cartele pentru telecabină și unele stațiuni sunt celebre pentru petrecerile organizate.
 
Lucrând într-un hostel
Este o altă metodă de a primi cazare gratuită și, eventual, pentru a câștiga niște bani. Călătorii pot găsi asemenea oportunități (muncă pentru cazare) la mai multe hosteluri, având șansa să întâlnească oameni din toată lumea și să exploreze împrejurimile. Angajații beneficiază de mic-dejun, wifi, parcare, cafea și ceai, dulapuri, spălătorie și diverse petreceri.

Puteți găsi astfel de oferte online, iar cele mai comune job-uri sunt de recepționer, ghid turistic sau presupun  ingrijirea și menținerea hostelului și a camerelor, activități de IT.
    

×