x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

29 Aug 2007   •   00:00

Reţete: Uger de vacă;Salată de pui cu un sos roşu

"Cănd mănănci prea mult stomacul suferă, dar şi cănd nu mănănci stomacul tot suferă"

Pierre Dac

Â

Â

Ionela Mandache, Buftea: "Vă rog să-mi daţi o reţetă pentru ca să prepar uger de vacă. Mulţumesc!"

Ingrediente: 1-1,5 kg uger de vacă, 1,5 kg cartofi, pastă de roşii, sare, piper, mărar şi pătrunjel.Â

Preparare: Spălat şi curăţat de pieliţe, ugerul se opăreşte, se spală iar şi se pune la fiert intr-o oală cu apă, bucăţi de ceapă şi sare, timp de aproape trei ore, sau la oala sub presiune pentru 50 de minute. Intr-o cratiţă se pune ugerul porţionat şi un sos din pastă de roşii diluată cu apă, sare, piper şi se mai fierbe 10 minute. Cartofii se curăţă, se taie şi se pun la fiert in apă cu sare. Se servesc bucăţi de uger cu sos şi cartofi natur, cu verdeaţă tocată şi garnitură de salată verde. Se poate prepara din uger şi un şniţel foarte bun. Dintr-o bucată de uger de 1-1,5 kg fiert ca mai sus, se taie feliuţe. Se dau prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc in grăsime, la foc potrivit.

Dorina Iancu, Costeşti, Argeş: "Am măncat o salată de pui cu un sos roşu. Puteţi să-mi daţi reţeta?"

Ingrediente: 3 pulpe de pui, 7 castraveţi acri, 6 cartofi, 3 cepe, o lingură de bulion, o cană de maioneză, muştar, măsline, sare, piper, 4-5 ouă fierte.

Preparare: Pulpele se fierb, se răcesc, se dezosează şi se taie in cubuleţe. Cartofii se fierb in coajă, apoi se taie cubuleţe. Cepele şi castraveţii se toacă mărunt şi se scurg uşor de zeamă. Ouăle se fierb, iar măslinelor li se scot sămburii. Se pun intr-un vas cubuleţele de carne şi cartofi, se adaugă castraveţii, ceapa şi măslinele. Peste ele se toarnă un sos făcut din maioneza amestecată cu bulionul şi o lingură de muştar. Se amestecă, se drege de sare şi piper şi se serveşte cu rondele de ou. Este minunată şi cu pui afumat.

×
Subiecte în articol: agenda