x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    06 Feb 2008   •   00:00


Loredana Moisescu, Bucureşti. Pentru spumă dietetică de mere aveţi nevoie de: un kg mere, 4 foi gelatină, 8-10 tablete de zaharină, coajă rasă de lămâie, o lingură de zeamă de lămăie.

Preparare: Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe, apoi se pun la fiert cu puţină apă şi coajă de lămâie, se scurg de zeamă şi se trec prin sită. Se răceşte piureul obţinut. Se dizolvă gelatina într-o lingură de apă fierbinte şi se amestecă bine cu piureul, zeama de lămâie şi zaharina dizolvată într-o lingură de apă călduţă. Compoziţia se bate bine cu mixerul până se obţine o spumă ce se pune într-un castron sau în vase pentru îngheţată. Se serveşte rece.

 

Andreea Sfetcu, Urziceni. Prăjiturelele cu cremă de smântână se fac dacă aveţi următoarele ingrediente: pentru aluat: 200 g zahăr, 3 ouă, 3 linguri de miere, o linguriţă de bicarbonat de amoniu, 500 g făină; pentru cremă: 200 g nuci măcinate, 200 g zahăr pudră, două pliculeţe cu zahăr vanilat, 200 ml smântână.

Preparare: Puneţi făina într-un vas, adăugaţi ouăle şi mierea şi amestecaţi. Puneţi amoniacul şi zahărul. Frecaţi bine cu telul până obţineţi un aluat cleios şi îl daţi la rece până a doua zi. Din aluat trebuie să obţineţi patru foi. Veţi coace foile pe rând, pe dosul tăvii tapetate cu făină, timp de 45 de minute, la foc moderat. Pentru cremă procedaţi astfel: amestecaţi zahărul cu smântâna până se topeşte şi adăugaţi nucile şi zahărul vanilinat. Amestecaţi până se omogenizează bine şi întindeţi între foi. Puneţi o greutate peste ultima foaie, neunsă, pentru 30 minute, apoi pudraţi prăjiturile cu zahăr şi tăiaţi-le în bucăţi.

 

 

×
Subiecte în articol: agenda