x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

27 Feb 2008   •   00:00

Mihaela Tutovan, Brăila. Salata de caş­caval este minunată la cartofi pră­jiţi în tigaie, sau la cuptor, şi pui fiert.

 

Mihaela Tutovan, Brăila. Salata de caş­caval este minunată la cartofi pră­jiţi în tigaie, sau la cuptor, şi pui fiert.

Ingrediente: 200 g caşcaval ras, 5 că­ţei de usturoi, sare, 100 g maioneză.

Preparare: Se amestecă totul şi se adaugă sare sau usturoi după gust.

 

Andreea Rădulescu, Craiova. Pentru ca mama dvs. bolnavă să poată mânca şi seara ceva deosebit, vă ­ofe­rim reţeta unei salate de conopidă.

Ingrediente: o conopidă, 4 cepe, 200 g smântână, mărar şi pătrunjel verde.

Preparare: Curăţaţi, faceţi bucheţele şi fierbeţi conopida, strecuraţi-o şi răciţi-o. Tăiaţi peştişori ceapa şi opăriţi-o 10 mi­nute în apă clocotită. Treceţi ceapa sub jet de apă rece, scurgeţi-o bine şi apoi amestecaţi-o cu bucheţelele de cono­pidă, verdeaţa tocată fin şi smântâna.

 

Carmen Duţă, Bucureşti. Ciorba de salată verde cu afumătură se face din următoarele ingrediente: două cepe, două salate verzi, un morcov, o ţelină, două ouă, 100 g smântână, 200 g costiţă afumată, 4 linguri de cubuleţe de roşii, 5 căţei de usturoi, oţet, o legătură de pătrunjel verde, ulei.

Preparare: Ceapa tocată, morcovul şi ţelina rase înăbuşiţi-le cu un praf de sare, o lingură de ulei şi o ca­nă de apă. Turnaţi 3 litri de apă clocotită, puneţi roşiile, lăsaţi la fiert 30 minute, apoi adăugaţi salata fâşii. Prăjiţi uşor costiţa tă­iată. Prăjiţi şi albuşurile, tăiaţi-le mărunt, apoi puneţi în oală împreună cu costiţa şi usturoiul pisat şi lăsaţi 10 mi­nu­te. Într-un castron scoateţi puţină zea­mă şi răciţi-o uşor. Bateţi gălbenuşurile îm­preună cu zeama din castron şi turnaţi peste ciorba din oală. Acriţi cu oţet după gust şi dregeţi de sare. Presăraţi pătrunjelul tocat fin.

×
Subiecte în articol: agenda