Mihaela Tutovan, Brăila. Salata de caşcaval este minunată la cartofi prăjiţi în tigaie, sau la cuptor, şi pui fiert.
Mihaela Tutovan, Brăila. Salata de caşcaval este minunată la cartofi prăjiţi în tigaie, sau la cuptor, şi pui fiert.
Ingrediente: 200 g caşcaval ras, 5 căţei de usturoi, sare, 100 g maioneză.
Preparare: Se amestecă totul şi se adaugă sare sau usturoi după gust.
Andreea Rădulescu, Craiova. Pentru ca mama dvs. bolnavă să poată mânca şi seara ceva deosebit, vă oferim reţeta unei salate de conopidă.
Ingrediente: o conopidă, 4 cepe, 200 g smântână, mărar şi pătrunjel verde.
Preparare: Curăţaţi, faceţi bucheţele şi fierbeţi conopida, strecuraţi-o şi răciţi-o. Tăiaţi peştişori ceapa şi opăriţi-o 10 minute în apă clocotită. Treceţi ceapa sub jet de apă rece, scurgeţi-o bine şi apoi amestecaţi-o cu bucheţelele de conopidă, verdeaţa tocată fin şi smântâna.
Carmen Duţă, Bucureşti. Ciorba de salată verde cu afumătură se face din următoarele ingrediente: două cepe, două salate verzi, un morcov, o ţelină, două ouă, 100 g smântână, 200 g costiţă afumată, 4 linguri de cubuleţe de roşii, 5 căţei de usturoi, oţet, o legătură de pătrunjel verde, ulei.
Preparare: Ceapa tocată, morcovul şi ţelina rase înăbuşiţi-le cu un praf de sare, o lingură de ulei şi o cană de apă. Turnaţi 3 litri de apă clocotită, puneţi roşiile, lăsaţi la fiert 30 minute, apoi adăugaţi salata fâşii. Prăjiţi uşor costiţa tăiată. Prăjiţi şi albuşurile, tăiaţi-le mărunt, apoi puneţi în oală împreună cu costiţa şi usturoiul pisat şi lăsaţi 10 minute. Într-un castron scoateţi puţină zeamă şi răciţi-o uşor. Bateţi gălbenuşurile împreună cu zeama din castron şi turnaţi peste ciorba din oală. Acriţi cu oţet după gust şi dregeţi de sare. Presăraţi pătrunjelul tocat fin.