x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Ada Milea

"Astăzi e ziua ta...": Ada Milea

de Ramona Vintila    |    06 Aug 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Ada Milea

Este o artistă care fuge de celebritate. In pofida acestui lucru, talentată şi nonconformistă, a reuşit să devină cunoscută chiar şi pe meleaguri străine. Ieri, Ada Milea a implinit 32 de ani.

Este o artistă care fuge de celebritate. In pofida acestui lucru, talentată şi nonconformistă, a reuşit să devină cunoscută chiar şi pe meleaguri străine. Ieri, Ada Milea a implinit 32 de ani.

"Sunt o fiinţă foarte fericită. Cineva imi spunea: «Tu nici nu-ţi dai seama ce mare lucru e să faci in viaţă exact ceea ce-ţi place şi să mai şi căştigi bani din asta!». Poate că par iresponsabilă şi aeriană, dar (culmea!) tocmai băntuită de o mare responsabilitate faţă de timpul meu (adică... faţă de viaţa mea, hm, ca să fiu patetică) am ajuns cum sunt. Am fugit căt am putut de tot ceea ce m-ar fi anchilozat ca om şi artist: de «siguranţa zilei de măine», de «stabilitatea unui loc de muncă» şi de rutina socială sau afectivă. Mi se părea că viaţa mea ar inţepeni o dată cu alegerile comode pe care le fac, şi eu aş muri, deşi «hoitul» meu ar continua să se tărască prin lume.

Timpul e o invenţie grozavă! E medicamentul perfect impotriva lăncezelii. Cred că numai sub presiunea sfărşitului devenim eficienţi cu timpul care ni s-a dat. In rest... alergăm ca proştii de colo-colo cu senzaţia că orice fleac e crucial. Ah, dar există şi «intămplarea»! Mi se tot intămplă lucruri la care n-am indrăznit să visez, intălnesc oameni pe care nici n-am indrăznit să visez că-i voi intălni şi mă trezesc in locuri in care nici n-am indrăznit să visez că voi ajunge.

Căteodată e ca şi cum cănt, dar nu cănt! Mă joc. Comunic. Un timp am exprimat bucuroasă ce-mi trecea prin cap, dar intre timp am descoperit bucuria de a comunica ideile unor capete esenţiale, aşa că am fost fericită să devin slujitoarea căte unui mare autor (Cervantes, Naum, Gogol).

Mi-e drag fiecare concert construit din căte-o carte dragă (hm, cuvăntul «concert» nu e tocmai potrivit, dar altul n-am găsit). Totul se transformă, trece printr-o mulţime de forme, incercăm o mulţime de variante, toate astea cu libertatea de a nu arăta nimic din ce nu murim de nerăbdare să arătăm şi altora. La repetiţii, in fazele avansate, vine şi public, iar faptul că unii nu se mai satură venind, ascultănd şi privind acelaşi concert mă face să cred că reuşim să-l păstrăm viu şi proaspăt, nu doar ni se pare nouă că e aşa.

Par eu o fiinţă care face planuri? Toate intămplările neplanificate ale vieţii mele au fost perfecte dacă nu m-am trezit eu să planific ceva. Fiinţa noastră e mult mai deşteaptă decăt noi. Păcat că n-o lăsăm liberă şi o sufocăm cu toate planurile noastre «deştepte».

De ziua mea aş dori să nu-mi fac nici un plan impreună cu cel ce-aş dori să-şi dorească să nu facem nici un plan impreună nici in această zi."

Pasiune

"Mi-e drag fiecare concert construit din căte-o carte dragă... Apropierea de text şi de autor cere multă muncă şi dragoste pănă cănd ajunge la etapa in care jocul devine posibil"

Ada Milea,artistă

×
Subiecte în articol: calendar