x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Aura Urziceanu

"Astazi e ziua ta..." - Aura Urziceanu

13 Dec 2004   •   00:00

14 decembrie 2004
Chiar daca s-a stabilit de ani buni in Canada, Aura Urziceanu a ramas in sufletul ei romanca. A cantat prin toata lumea cu muzicieni de marca precum Duke Elington, Quincy Jones sau Ella Fitzgerald. Astazi, renumita interpreta Aura Urziceanu implineste 58 de ani.

"Muzica face parte din mine, iar eu din muzica"

Click pentru a mari imaginea
"Anul ce a trecut inseamna pentru mine un surplus de realizari.Voi aniversa cu un chef unde colegii de aici, din Canada, si cativa prieteni, impreuna cu membrii familiei mele imi vor ura "La multi ani"...Timpul a trecut intotdeauna extrem de repede pentru mine, chiar de la inceputul carierei mele, cele 24 de ore ale zilei nu mi-au fost de ajuns... ritmul timpului insa m-a ambitionat sa fac tot posibilul si sa realizez cat mai mult in profesia mea. Aniversarile zilei de nastere au fost in totdeauna foarte scurte si fara prea multe petreceri, deoarece in turneele pe care le-am interprins de-alungul anilor, m-am aflat pe scena tot timpul. Am cantat, slava Domnului, cu cei mai minunati instrumentisti din lume, m-am bucurat de respectul si admiratia lor. Timpul, din pacate, trece mult prea repede, si te ia pe sus fara sa-ti dai seama... insa te si avertizeaza ca minutele trec... si, realizand cate sunt de facut, iti impui sa faci ce ti-ai propus. De asemenea, timpul te face sa realizezi, cu fiecare zi, cat de important si de nepretuit este sa-ti gasesti un ritm si mai bun in a aprecia si realiza proiectele si planurile personale.

Aproape fiecare zi din viata mea este extrem de importanta, pentru ca in fiecare zi am de strabatut si de realizat cate ceva in profesia mea, care de fapt este "viata mea". Vreau sa spun ca, daca am considerat ca inceputul unei colaborari cu un mare instrumentist, de exemplu Quincy Jones, a fost extrem de importanta, imprimarea unei reclame de TV sau Radio - nu este mai putin importanta. Daca la inceput, de foarte tanara copila, cu nevoia setoasa de a "canta" zi si noapte, mi-am propus sa muncesc mult si sa ma bucur de succesele pe care le-am obtinut, am vrut sa merg foarte tare pana la varsta de 50 de ani , dupa care sa mai respir si putina odihna, sa ma relaxez, sa ma distrez... Nici o sansa, acum chiar ca sunt mai ocupata. Si totusi nu ma plang, imi place, si-i multumesc lui Dumnezeu ca am putere.

Timpul m-a invatat si mi-a daruit, cu fiecare clipa pe care am trecut-o zi si noapte, darul de a masura si a aprecia "ritmul vietii" si secundele care iti aduc si-ti prezinta neprevazutul si surpriza... Surprizele care mi-au fost daruite au fost extrem de fericite si surprinzator de reusite. Sunt extrem de recunoscatoare. Sunt o persoana care m-am nascut cu muzica facand parte din mine, iar eu facand parte din muzica... Sigur ca omul din mine reflecta muzica si sufletul. Sotul meu, cand m-a auzit si m-a vazut cantand prima data imi spunea: "Asa cum canti, esti si ca om!"... si m-a cerut in casatorie".

×
Subiecte în articol: calendar