x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Camelia Spataru

Astazi e ziua ta... Camelia Spataru

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    23 Feb 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta... Camelia Spataru

In vara anului 1994 a plecat de la Mediafax pentru a lucra la Canal 31, postul de televiziune care urma sa devina in ’95 Pro TV. Aici a condus timp de noua ani departamentul politic al stirilor. A fost corespondent acreditat la Cotroceni si la Senat. In prezent este purtatorul de cuvant al Guvernului. Astazi, Camelia Spataru implineste 39 de ani.

"Romania, mereu surprinzatoare!"

"23 februarie ma «prinde» anul acesta in Japonia si va fi o zi destul de incarcata in activitati protocolare. Ultima parte a zilei o voi petrece in avion, in drum spre tara. Nu fac bilanturi, dar anul care a trecut mi-a adus multe bucurii. Sunt multe lucruri pe care la un moment dat le poti considera realizari. Privite insa de la distanta, in timp, nu mai au aceeasi «maretie». Par lucruri normale, care trebuia sa se intample. Erau pe cursul lor... Regrete? Sunt cateva, dar le pastrez pentru povesti la gura sobei. Si, oricum, sunt minore. Mai multe sunt bucuriile din cariera mea. Uneori i-am invidiat pe colegii mei care scriu la ziare, pentru ca au «spatiu» mai mare sa-si expuna ideile...

La tv esti uneori constrans de minute. Auzi mereu in casca la o transmisie: Ai doar un minut. Sau doar 40 de secunde... Si trebuie sa concentrezi toata informatia in acele secunde. La ziare parca te mai poti intinde pe cateva randuri... Dar parca tot televiziunea m-ar atrage! E un microb de care scapi cam greu... Faceti incercarea! Am intalnit cativa oameni de-a lungul vietii care m-au impresionat. Imi amintesc acum de Lena Constante, o artista extraordinara, cu care am realizat un interviu in urma cu cativa ani. A fost condamnata in procesul Patrascanu si a stat 3.000 de zile in inchisoare. A scris apoi o carte despre iadul trait in zilele acelea, «Evadarea tacuta». O ascultam povestind, de fapt retraia acele zile, acei ani in care fusese izolata de tot ceea ce insemna lumea de afara... Era cutremuratoare povestea ei, lupta ei pentru supravietuire. Eram fascinata de forta ei. Nu intalnesti des astfel de oameni.

Si imi mai amintesc de un roman celebru, care a construit Canary Wharf din Londra. I-am luat un interviu acum vreo cativa ani: un om cu adevarat de succes, cunoscut in toate cercurile importante londoneze, cu intrare la varful politicii britanice, foarte bogat, cu o familie la care tinea foarte mult. Un om insa pe care succcesul nu l-a transformat, nu l-a indepartat de realitate, nu l-a facut sa priveasca cu nepasare si dispret in jos... Dimpotriva. L-am admirat pentru asta. Lectii pe care le inveti.

Visurile mele la varsta asta? Sunt multe si vreau sa mi le implinesc. Step by step. O fraza despre Romania? Nu voi fi deloc originala, ci voi cita din «clasici»: Romania, mereu surprinzatoare!"

×
Subiecte în articol: calendar