x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Carmen Petra-Basacopol

Astazi e ziua ta... - Carmen Petra-Basacopol

06 Sep 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Carmen Petra-Basacopol

A urmat scoala maestrului Mihail Jora, iar acum indruma pas cu pas sute de studenti de la Universitatea de Muzica din Bucuresti pe drumul liricii. Compozitoarea Carmen Petra-Basacopol si-a sarbatorit ieri ziua de nastere.

"Pentru a fi artist iti trebuie un anumit talent"

A urmat scoala maestrului Mihail Jora, iar acum indruma pas cu pas sute de studenti de la Universitatea de Muzica din Bucuresti pe drumul liricii. Compozitoarea Carmen Petra-Basacopol si-a sarbatorit ieri ziua de nastere.

"Eu nu fac nici o diferenta intre un an si altul si nu am nici un fel de problema in sensul asta. In fiecare zi am acelasi program de lucru. Ieri a fost la fel ca intotdeauna, am ascultat muzica, am lucrat, pentru ca trebuie sa termin o lucrare. La mine in familie nu s-a aniversat niciodata, isi vede omul de treaba lui. Si, in general, nu prea am participat la alte aniversari. Pentru fiecare, cu cat inaintezi in varsta, timpul parca trece mai repede si ai mai multe de facut si parca nu mai ai timp sa le faci. Duminica a inceput Festivalul «George Enescu», mi se vor canta si mie niste lieduri la data de 11, la Radio, probabil trebuie mers la repetitii... Fiecare etapa de varsta isi are problemele ei si realizarile ei. Cea mai mare satisfactie a vietii mele este munca mea. O alta realizare deosebita s-a petrecut in anul 1976, cand mi-am dat doctoratul la Sorbona in muzica. In afara de aria de compozitii, asta a fost intr-adevar o realizare mai deosebita. De mic copil am stiut ce vreau sa devin, aici este vorba de un talent pe care ori il ai, ori nu-l ai. Pentru a fi un artist, un compozitor, iti trebuie un anumit talent... Daca ai inclinatie spre muzica, se observa de mic copil. Eu am urmat sfaturile maestrului Jora, el mi-a fost profesor si el m-a dus pas cu pas, asa ca am intrat in scoala maestrului Jora, care si el, la randul lui, a continuat scoala de compozitie a lui Enescu. Acum, am dorinta sa mai pot lucra. Alta dorinta nu am. De zambit, zambesc atunci cand vad o floare frumoasa, pomii, Soarele, natura, iar de admirat, ii admir pe toti colegii mei, care sunt foarte buni, foarte harnici, care au realizari mari, maestri care ne-au condus pe acest drum."

HOTARARE
"De mic copil am stiut ce vreau sa devin, aici este vorba de un talent pe care ori il ai, ori nu-l ai. Pentru a fi un artist, un compozitor, iti trebuie un anumit talent..."

SATISFACTII
"Cea mai mare satisfactie a vietii mele este munca mea. O alta realizare deosebita s-a petrecut in anul 1976, cand mi-am dat doctoratul la Sorbona in muzica" - Carmen Petra-Basacopol, compozitoare
×
Subiecte în articol: calendar