x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Constantin Cotimanis

“Astăzi e ziua ta...”: Constantin Cotimanis

de Ramona Vintila    |    18 Feb 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Constantin Cotimanis

“M-am simţit fericit când am jucat în telenovela şi în filmul «Lacrimi de iu­bi­re», în telenovela «Daria, iu­bi­rea mea», sunt fericit zi de zi. Am parte de iubire chiar în fie­care zi”. Constantin Cotimanis îm­pli­neşte astăzi 53 de ani.

“Fericit mă simt atunci când muncesc. M-am simţit fericit când am jucat în telenovela şi în filmul «Lacrimi de iu­bi­re», în telenovela «Daria, iu­bi­rea mea», sunt fericit zi de zi. Am parte de iubire chiar în fie­care zi”, spunea Constantin Cotimanis. Ac­­torul îm­pli­neşte astăzi 53 de ani.

Cariera sa internaţională a început în 2000 cu un rol în “Epicentrul”, unde a dat viaţă perso­najului Dimitri. În 2002 a jucat în “Amen”, unde l-a interpretat pe Preeffer, în regia lui Costa Gavras. Numele său este regăsit alături de actori celebri precum Lance Henriksen şi Deborah Kara Unger, când are un rol în “One Point O”.

“Încerc să trec acest moment aniversar cu mândrie. M-am ocupat de fiica mea, Adela, care e studentă în anul al II-lea la imagine. Tocmai ce şi-a făcut primul film şi am ajutat-o să-şi găsească muzica potrivită şi alte câteva lucruri. Apoi, m-am ocupat de câteva treburi domestice, mă pregătesc să mă duc la spectacol la Nottara, mi-am făcut cadouri, am făcut cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor şi am început un tratament pentru slăbit...

Din întâmplare am ajuns să îm­brăţişez meseria scenei, ca toate lucrurile frumoase în viaţă. Eram proiectant la Proiect Bucureşti şi s-a înfiinţat o brigadă artistică, alături de care am luat locul I la Cântarea României. Instructorul Traian Ae­lenei şi-a dat seama că ar exista ceva în mine care ar avea legătură cu scena. Atunci m-am pregătit cât de cât şi am intrat din prima.

Actoria înseamnă totul pentru mine, absolut totul. E felul meu de a trăi, de a visa şi de a reveni din nou cu picioarele pe pământ. Despre actorul vremurilor noastre... Cred că în viaţă se poate orice. Poţi să înoţi la apă mare, la apă mică, în ape mai curate sau în ape mai murdare. Dacă vorbim despre realizări, cei doi copii ai mei, Matei şi Adela, sunt cea mai mare împlinire a mea. Regrete? Că nu m-am întâlnit pe scenă până acum cu doamna Olga Tudorache. Sper că va veni şi mo­mentul ăsta.

Şi în viaţă, ca şi în meserie, urăsc minciuna. Iar una din marile min­ciuni ale acestei meserii este să o faci doar pentru bani.

Rolurile care mi-au adus cele mai mari satisfacţii? Cu siguranţă Gri­gore Varlam, în televiziune, Vladimir din «Aşteptându-l pe Godot» şi Harpagon din «Avarul» lui Molière, în teatru. Nu mi-am dorit niciodată un anumit rol, dar m-am bucurat întotdeauna de ceea ce mi s-a dat.

În general, nu vreau să-mi fac nici un fel de plan pentru zilele de naştere. De exemplu, înainte să in­trăm în postul Paştelui, voi pleca la Buzău cu prietenii, la o tăiere de porc, iar astăzi, de ziua mea, o să-mi iau familionul şi câţiva prieteni la un restaurant chinezesc.

Constantin Cotimanis îi urează lui Constantin Cotimanis să-şi păs­treze sănătatea şi puterea de a iubi!”

 

Minciuna...

“Şi în viaţă, ca şi în meserie, urăsc minciuna. Iar una din marile minciuni ale acestei meserii este să o faci doar pentru bani”

Constantin Cotimanis, actor

×
Subiecte în articol: calendar constantin cotimanis