x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Corina Chiriac

Astăzi e ziua ta: Corina Chiriac

de Ramona Vintila    |    24 Oct 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Corina Chiriac

Una dintre marile doamne ale muzicii usoare romanesti, moderator si realizator al emisiunii 'Sa va amintiti duminica' de la National TV, Corina Chiriac isi sarbatoreste maine ziua de nastere. Jurnalul National ii ureaza 'La multi ani!'.

'Multumesc bunului Dumnezeu ca sunt sanatoasa si am de lucru! De exemplu, pe data de 31 octombrie voi sus­tine un recital mare la Palatul Na­ti­o­nal din Chisinau, alaturi de com­po­zitorii Horia Moculescu si Ni­colae Ca­ragea. Apoi, in noiembrie, plec in Ger­mania sa cant la comunitatea ro­mana din sase orase... Si intre timp emisiunea «Sa va amintiti du­minica» apare saptamanal la Na­ti­o­nal TV la ora 13:30... Da, e ade­va­rat ca Floren­tina Satmari nu mai condu­ce echipa... De­cizia de incetare a co­labo­rarii a fost luata intre postul Na­ti­o­nal TV si Flo­rentina Satmari, candva in septem­brie. Am crezut ca emisiunea nu se va mai face de loc. Tot in septembrie pri­misem oferta enorm de magulitoa­re de a juca un rol prin­cipal intr-un mu­sical american pe scena Teatrului Na­tional din Ti­mi­soara, in regia minu­na­tului Razvan Ma­zilu! In aceeasi pe­rioada mi s-a pro­pus de catre National TV, pe langa pos­tura de moderator, si cea de reali­zator al emisiunii. M-am vazut astfel in fata unei alegeri pentru ca, din pa­cate, amandoua proiectele erau im­posibil de realizat si am cedat tentatiei te­leviziunii, asa ca alaturi de pro­du­catoarea Raluca Olaru si de o echi­pa innoita ne-am apucat cu elan de mun­ca. Emisiunea a debutat pe 9 oc­tombrie, intra in al cincilea sezon si as­teptam cu drag si de acum incolo pe toti colegii de breasla sa petrecem im­preuna cu telespectatorii trei ore agrea­bile!

Cred ca oriunde in lume, viata de artist este un carusel colorat pe dinafara, dar foarte nesigur, invartind in­trigi si calomnii... In plus, la noi meseria se face pe trei lei... dar, a fi artist este o vocatie asemanatoare cu mineritul sau chirurgia de urgenta...

Este o meserie aparte!

Premiul cel mai mare este ca azi, repet, sunt sanatoasa si am din nou succes dupa 41 de ani de la debut... Ce premiu sa mai visez?! Un partener de viata?

Generatiile care vin as vrea sa stie ca am iubit cu adevarat fiecare scena mica sau mare pe care am aparut... dar mai ales ca mi-am luat foarte in serios misiunea despre care ne vorbeau cu mult entuziasm profesorii: aceea de a descreti fruntile oamenilor care vin la spectacol! Eu am fost privilegiata: am dat dragoste sincera publicului si am primit multa iubire!

Una dintre intrebarile care nu mi-au fost adresate de vreun jurnalist si as fi vrut sa fiu intrebata este: «Ce parere ai despre succesul care a revenit in viata ta?». Raspunsul meu este: Au existat aproape 10 ani in viata mea cand totul se destrama in jurul meu, iar eu cazusem in depresie... Daca n-ar fi existat Sfintia Sa Arhimandritul Arsenie Papacioc de la Manastirea «Sfanta Maria» din Techirghiol sa se roage lui Dumnezeu pentru utilitatea mea de om si de artist, aceasta suita de bisuri artistice nu ar fi avut loc! Dumnezeu sa-l rasplateasca in Sfanta sa Lumina!

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...