x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Cosmin Cernat

Astazi e ziua ta... - Cosmin Cernat

12 Sep 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Cosmin Cernat

In 1996 a intrat in redactia Sport a TVR. Povestea a continuat cu "Ploaia de stele" si alte emisiuni de divertisment, fara a renunta la prima dragoste, stirile sportive. Cel mai mult se mandreste cu faptul ca a participat, in calitate de comentator sportiv, la cinci editii consecutive ale Jocurilor Olimpice. Cosmin Cernat implineste astazi 30 de ani.

"Timp e pentru toate, dar de fapt pentru nimic"

In 1996 a intrat in redactia Sport a TVR. Povestea a continuat cu "Ploaia de stele" si alte emisiuni de divertisment, fara a renunta la prima dragoste, stirile sportive. Cel mai mult se mandreste cu faptul ca a participat, in calitate de comentator sportiv, la cinci editii consecutive ale Jocurilor Olimpice. Cosmin Cernat implineste astazi 30 de ani.

"Toata lumea spunea ca azi trebuie sa fie ceva special, pentru ca schimb prefixul, implinesc 30 de ani. Mie mi se pare a fi o aniversare normala, inainte de toate, si de fiecare data imi doresc ca noul an sa fie putin mai bun decat cel care a fost. Pentru mine urmeaza un an plin, din punct de vedere profesional, tinand cont ca o sa ajung, daca imi ajuta Dumnezeu, la a cincea Olimpiada consecutiv, cea de iarna de la Torino, si o sa am mult de munca la Campionatul Mondial care va fi in Germania. Voi sta cu familia mea, cu tata, mama mea s-a prapadit de mult, eram copil, aveam 6 ani, si cu fratele meu, cu sotia mea, cu fetita mea, o sa fie o masa in redactie, cum e obiceiul la redactia Sport... Pe masura ce anii trec, am ajuns la concluzia ca de Sarbatori e bine sa stai cu cei dragi si cu prietenii. Timpul e o notiune care a iscat multe discutii filozofice, dar mi se pare ca in ultima perioada, intr-un timp mai scurt, am facut mult mai multe lucruri. Se intampla sa am si senzatia ca, uneori, as putea sa fac mult mai mult in timpul care trece. Fetita mea, fara indoiala, este cea mai mare realizare a vietii mele. Ea mi-a schimbat pe deplin existenta si perceptia despre viata si de multe ori mi-a aratat care sunt lucrurile importante si, nu in ultimul rand, o sumedenie de alte lucruri frumoase pe care noi nu mai avem timp sa le vedem. A trebuit copilul meu sa imi arate, de exemplu, ciresul inflorit din curte sau in drum, pe sosea, un mare camp de flori, foarte frumos, pe care, sincer recunosc, nu l-am vazut. Ma gandeam la tot felul de probleme marunte. Realizarile profesionale trec si pana la urma nu va ramane decat un dulap in care vor figura niste casete, eventual cu numele meu pe ele. Mie imi place sa spun ca sunt putine lucruri pe care le regret, acelea pe care nu le-am facut. Am senzatia ca pot mai mult, profesional, mi-ar fi placut sa stau si in spatele camerei, asta e un lucru care pe mine ma fascineaza de multa vreme. De obicei, exista fascinatia de a merge catre sticla si de a aparea pe ecran, mie mi-ar fi placut sa fi stat in spatele unei emisiuni, nici macar nu aveam nevoie sa-mi vad numele scris pe generic. Sigur, timp e intotdeauna pentru toate, dar de fapt pentru nimic. Inainte de televiziune, am lucrat vreo doi ani aproape la cotidianul Dimineata, ca redactor sportiv. Am apucat perioada masinii de scris, ceea ce mi-a folosit foarte mult. Apoi a urmat un concurs la televiziune, in care am fost admis pe loc, mi s-a spus textual de catre domnul Cristian Topescu. Un sfat foarte dragut pe care l-am primit a fost de la Valeriu Lazarov, care, dupa ce a iesit pe piata «Ploaia de stele» si a fost un succes la acea vreme, mi-a zis: «Sa nu uiti niciodata ca intotdeauna poate sa apara altcineva si mai bun decat tine, si mai talentat decat tine, si mai pregatit decat tine». Asta e o chestiune ce trebuie luata in calcul si de care trebuie sa tii seama."

FERICIRE
"Fetita mea, fara indoiala, este cea mai mare realizare a vietii mele. Ea mi-a schimbat pe deplin existenta si perceptia despre viata si de multe ori mi-a aratat care sunt lucrurile importante si, nu in ultimul rand, o sumedenie de alte lucruri frumoase..." - Cosmin Cernat, prezentator tv

×
Subiecte în articol: calendar