x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Cosmin Contra

"Astazi e ziua ta..." - Cosmin Contra

15 Dec 2005   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." - Cosmin Contra

A jucat pentru marile cluburi ale lumii, Deportivo Alaves, AC Milan sau Atletico Madrid. La echipa nationala a iesit pe teren in peste 40 de meciuri. Unul dintre cei mai bine cotati fotbalisti romani, Cosmin Contra implineste astazi 30 de ani.

"Toate visele mele s-au indeplinit"


"Devin de azi mai in varsta cu un an, ma duc spre retragere, dar privesc totusi cu optimism. Anul acesta este mai special pentru ca trec de o bariera, cea de 30 de ani, si sunt mai melancolic. Odata ajuns la anii astia, sper sa ma lase ghinioanele.

Dupa aceasta varsta incepi sa te gandesti la retragere, ca iti vine timpul si nu mai ai mult de jucat. Timpul nu-l poti opri in loc. In fiecare an sunt lucruri care vin si care isi au rostul lor. Tot ce mi-am propus, toate visele mele s-au indeplinit. Acum, visul meu este sa fiu sanatos si in anii pe care ii mai am in fotbal sa joc cu placere. Vreau, daca e sa ajung sa joc la o echipa buna, sa castig ceva. Asta imi lipseste din palmaresul meu.

Ziua mea va decurge cu doua antrenamente si cu o cina oficiala de echipa. Nu pot sa mi-o petrec cu cei dragi, asa cum as vrea eu. Majoritatea zilelor mele de nastere m-au prins in cantonament sau avand antrenament. Asta este viata de fotbalist. Cand te legi de fotbal, trebuie sa uiti de zilele de nastere. Sotia insa intotdeauna mi-a facut cate o surpriza impreuna cu copiii. Cele mai frumoase cadouri le-am primit de la ei. Pe plan personal, copiii mei sunt realizarea cea mai mare.

Pe plan profesional sunt mandru ca am ajuns sa joc pentru cele mai mari cubluri din lume, pentru AC Milan, si ca am putut sa joc 45 de meciuri in echipa nationala. Singurul meu regret este ca am plecat de la Milan.

Cu timpul castigi experienta si devii mai calm. De mic am ales fotbalul si nu cred ca as fi dorit sa fac altceva. Nu m-am gandit ce va fi dupa cariera de fotbalist, dar stiu ca tot in lumea fotbalului as vrea sa raman. Nu cunosc si nu-mi place sa fac altceva. Tatal meu m-a dus la fotbal si a stat pe capul meu sa ma fac fotbalist. El ma ducea si ma aducea de la antrenamente, mergea cu mine la jocuri... El mi-a insuflat aceasta pasiune.

In ultimul timp am avut ceva ghinioane de sanatate. Sper sa scapam cu echipa de retrogradare. La anul vreau sa ma intorc la Atletico Madrid, unde mai am de terminat un contract.

Singura mea dorinta pentru anul ce a trecut era sa ne calificam la Campionatul Mondial, dar nu s-a realizat. Cel mai bun sfat, primit de la parintii mei, «Sa fii cinstit in viata!», il urmez, pentru ca mie nu-mi place minciuna, nu-mi plac oamenii care au doua fete. Imi place sa fiu un om cinstit si sa spun lucrurilor pe nume. Sunt un tip onest si cateodata vulcanic."

×
Subiecte în articol: calendar