x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Cristina Deleanu

Astazi e ziua ta... - Cristina Deleanu

22 Dec 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Cristina Deleanu

Nici un elev care a vazut "Liceenii" nu poate uita imaginea directoarei, dupa cum nici un om matur nu poate uita rolurile pe care populara actrita le-a avut in teatru. Astazi, Cristina Deleanu implineste 65 de ani si e mandra de varsta ei.

"Se poate face orice, la orice varsta"

Nici un elev care a vazut "Liceenii" nu poate uita imaginea directoarei, dupa cum nici un om matur nu poate uita rolurile pe care populara actrita le-a avut in teatru. Astazi, Cristina Deleanu implineste 65 de ani si e mandra de varsta ei.

"Inainte de a ma bucura de anul pe care il inchei sper sa se gaseasca un loc si pentru condeiasul meu pe care il manuiesc cat ma pricep. In perspectiva aceasta imi doresc un an bun, sa mai fac cate ceva pe ici pe colo. As vrea sa demonstrez ca se poate face orice, la orice varsta. Nu numai cei tineri sunt buni astazi, cred ca ei nu stiu inca tot. Mai au nevoie sa invete. Sa se bucure atunci cand cineva mai in varsta doreste sa-i invete. Nu am facut mare lucru anul acesta, a fost un an bun cu anumite lucruri, am fost intr-un concediu superb in Creta. In general, ma bucur de orice lucru. Omul se poate bucura de frumusetile din jurul lui si de natura, de sanatate, de buna intelegere. De viata, de verde si de flori. Nu ma bucur de noroiul pe care il vad in fiecare zi chiar in fata casei. Ne-am schimbat cu totii. Ne-am uratit, ne-am vulgarizat, ne-am inrait, nu ne mai respectam... Cred ca fiecare in parte ar trebui sa aiba o putere launtrica aparte, deosebita, care se poate obtine printr-o carte, o expozitie de pictura, muzica, nemaivorbind de poezie - sufletul si viata noastra. Lucruri care ar putea sa ne faca mai frumosi pe dinauntru, dar lumea nu mai intelege acest lucru. Din felul meu de a fi si de a reactiona in societate nu as schimba nimic. Banuiesc ca acest lucru mi-a adus oarece echilibru. Altfel aluneci pe diferite pante. Nu as schimba nimic, dar as vrea sa fiu mai bogata putin. Nu mult. Atat cat sa stiu ca pot sa plec cand vreau sa fac o excursie, sa ma duc la munte, sa stau la aer curat. Mi-as dori sa fiu putin mai intelegatoare fata de sotul meu. Sa ii fac pe plac mai mult, poate sunt prea Capricorn. Totusi am schimbat ceva in viata mea. Nu mai fumez de un an si doua saptamani. Cand ma uit la natura, la flori, imi descretesc fruntea. Am un parculet in fata casei, ma bucura cand il vad curat. Ma bucura si cand vine zapada sau inmuguresc pomii. Tatal meu mi-a spus, atunci cand mi-am inceput cariera, sa am rabdare. Fireste, ca orice tanar, voiam sa am tot din primul an de teatru, sa joc, sa fiu prima. Asa e sufletul omului. Tatal meu m-a vazut zbuciumandu-ma si mi-a zis: «Fata mea, ai rabdare!». A contat acest lucru! Pica bine daca Revolutia venea mai devreme. Poate ar fi fost bine si pentru mine. Imi doresc sa fim intregi la suflet si la minte, sa rabdam. Despre mine? Sunt destul de capoasa, destul de atenta cu mine si cu cei din jur, foarte cinstita si de cuvant. Nu-mi plac falsitatile, nu-mi place prietenia de ocazie, nu-mi place oportunismul. Mi-ar placea sa fiu considerat un om care gandeste, care stie ceva, care judeca". (Loreta Popa)

MOTIVE
"Omul se poate bucura de frumusetile din jurul lui si de natura, de sanatate, de buna intelegere. De viata, de verde si de flori"

SFAT
"Tatal meu mi-a spus atunci cand mi-am inceput cariera sa am rabdare. Fireste, ca orice tanar, voiam sa am tot din primul an de teatru, sa joc, sa fiu prima. Asa e sufletul omului" - Cristina Deleanu, actrita
×
Subiecte în articol: calendar