x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Dana Grecu!

Astăzi e ziua ta... Dana Grecu!

de Ramona Vintila    |    19 Oct 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Dana Grecu!
Sursa foto: /Antena 3

"Sunt curioasă să descopăr lumea şi nu renunţ să mă simt bine cu ea" O vedem în fiecare zi, de luni până vineri, de la 16:00 la 18:00, la Antena 3. Alături de analistul politic Radu Tudor, jurnalista întoarce pe toate părţile evenimentele şi le dezbate în timpul emisiunii "La ordinea zilei". Dana Grecu a împlinit ieri 34 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!".



"E ziua mea, da! A mai trecut un an. Am 34. Sunt născută de ziua mamei mele - pe 18 octombrie. E minunat să ne putem strânge în braţe, de ziua noastră, şi să-mi spună, de fiecare dată, că sunt copilul ei cu doi copii. Suflăm în lumânări, avem acelaşi tort uriaş, ne bucurăm una de alta şi amândouă de cei din jurul nostru. De la un an la altul, mai mulţi şi mai gălăgioşi. Sărbătorim asemeni oamenilor pe care nu i-a învins tristeţea şi deznădejdea.   Ziua mea e în mijlocul toamnei. Aşa şi eu - în mijlocul lumii ăsteia, care nu m-a respins, de care nu mi-e teamă, pe care o iau când în glumă, când în serios. Pe care sunt curioasă să o descopăr şi nu renunţ să mă simt bine cu ea. Aşa am ajuns jurnalist. Profesorii mei de la liceul Zinca Golescu din Piteşti mi-au spus că asta mi se potriveşte cel mai bine. Iar eu am mers pe mâna lor. Sunt piteşteancă. Toţi ai mei, David, Maria şi Bogdan, cele două perechi de părinţi, casa mea, sunt acolo. De cinci ani bat drumul Piteşti-Bucureşti. Capitala nu m-a cucerit. Ar fi putut să o facă.

Am cunoscut aici oameni de tot felul. Mai răi sau mai buni. Mi-am făcut însă o mână de prieteni minunaţi la care ţin foarte mult.

Am 34 de ani. Acum 30 de ani, bunica mea din Suslăneşti de Argeş m-a învăţat să salut pe toată lumea, indiferent de haină, carte şi chip. De 30 de ani spun «Bună ziua!» şi răspund când sunt salutată. De aici, toate au venit foarte uşor. Adică principiile cu care omul se leagă de pământ să nu-l ia vântul. Munca în presă, mai cu seamă în televiziune, schimbă omul căruia nu i-a intrat în sânge să salute. Ai senzaţia că eşti buricul pământului. Nu e aşa.

Probabil aţi vrea să ştiţi dacă regret ceva. Ei bine, nu ştiu. Întrebaţi-mă peste 10 ani! Când apuc să visez cu ochii deschişi, retrăiesc naşterea copiilor mei şi momentul când omul meu, de 14 ani, mi-a spus prima dată că mă iubeşte. Îmi spune şi astăzi la fel. Sunt ca fiecare dintre dumneavoastră. Cu emoţii, dorinţe, îndoieli şi aşteptări simple.

Vă mulţumesc că mă ştiţi! Vă aştept în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul 16:00-18:00, la Ordinea Zilei, la Antena 3. De ziua mea, vă urez tuturor «La mulţi ani!» şi le spun colegilor de la Jurnalul Naţional că mi-au făcut o mare onoare!"

×
Subiecte în articol: calendar