x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Daniela Caraman-Fotea

Astăzi e ziua ta: Daniela Caraman-Fotea

04 Mai 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Daniela Caraman-Fotea
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Daniela Caraman-Fotea, muzicolog, critic mu­zical, realizator de emisiuni radio şi de televi­ziune, editor, producător muzical, îşi săr­bătoreşte astăzi ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".



"Îmi doresc... tandreţe..."
"În preajma oricărui moment aniversar mă gândesc la ce am primit, la ce am de dat... În cazul de faţă, punctual, îmi decorez existenţa cu Pre­miul pentru publicistică pe anul 2009, acordat cu trei săptămâni în urmă de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, de această dată, cu semnificaţie specială pentru mine: distincţia în sine fiind obţinută - după cum mi s-a spus - cu unanimitate la votul secret!

De dat: am în fază finală monografia unui compozitor român cu operă revelatoare, de referinţă pentru Muzică (lucrări îmbrăţişând varii genuri, de la simfonic, operă, balet, coral la divertisment). Promit Jurnalului exclusivitatea informaţiei la încheierea travaliului.
«Inventariez» în context, cu mulţumire (dar fă­ră orgoliu), cele peste 5.000 de emisiuni ra­dio-tv pe care le-am semnat, cele aproape 3.500 de titluri discografice în toate capitolele muzicale şi literare apărute sub directora­tul meu artistic la Electrecord ori în varii firme particulare, cronicile - greu de cuantificat numeric - oferite tuturor ziarelor, revistelor cu recu­noaştere afirmată, concretă faţă de arta sunetelor (concept aproape dispărut la editori, în zilele noastre...); nu în ulti­mul rând îmi «ca­tifelează» sufletul şi cartea de vizită cele 17 cărţi cu numele meu pe copertă (ca autor). Aşadar, potrivit unei idei a lui Bill Gates, trebuie să realizezi ceva înainte de a fi mulţumit de tine însăţi... şi dacă oferi - primeşti. Cu condiţia RESPECTULUI în faţa CULTURII. Există creati­vitate, proiecte. Le-aş în­credinţa pe toate Doamnei Irina Cajal - cu importantă poziţie în ministerul de resort, având certitudinea concre­tizărilor reverberante...

La moment aniversar, zi de mai 4, gândesc, desigur, la momente de viaţă pe care le-aş dori reiterate, aşa ca în secvenţe SF: viaţa de Radio (anume ani din deceniile 6-7), călătoria şi sejurul prelungit la New York după parti­ciparea în ju­riul Festivalului In­ternaţional «George Enescu» organizat la NY University, măcar o zi alături de fami­lia mea dispărută, de părinţii mei şi canişul Peggy...
De ziua mea îmi doresc... tandreţe..."

×
Subiecte în articol: calendar