x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Dorin Mateut

Astazi e ziua ta... - Dorin Mateut

05 Aug 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Dorin Mateut

A jucat 56 de meciuri cu nationala Romaniei. A fost prezent la Campionatele Mondiale din 1990 din Italia, a castigat Gheata de aur cu 43 de goluri marcate pentru Dinamo, iar in prezent este antrenorul secund al ehipei Dinamo. Astazi Dorin Mateut implineste 40 de ani.

"Sunt multumit de ceea ce am facut"

A jucat 56 de meciuri cu nationala Romaniei. A fost prezent la Campionatele Mondiale din 1990 din Italia, a castigat Gheata de aur cu 43 de goluri marcate pentru Dinamo, iar in prezent este antrenorul secund al ehipei Dinamo. Astazi Dorin Mateut implineste 40 de ani.

"Anul ce vine as vrea sa fie la fel ca primul an cand am venit la Dinamo, sa castigam amandoua titlurile, Campionatul si Cupa. De ziua mea intram in cantonament, avem duminica meci la Galati si probabil, ulterior, cand o sa avem o zi libera, o sa si serbez. Tot timpul ziua de 5 august a fost o aniversare deosebita, si daca am serbat-o si daca nu, a fost ziua mea si mi-a respectat-o toata lumea. Nu mi se pare ca timpul trece prea repede, dar sunt bucuros ca sunt sanatos, ca am doi copii pe care ii consider cea mai mare satisfactie a vietii mele, sunt multumit de ceea ce am facut eu pana la varsta asta, mai ales ca de data asta e ceva special, sunt 40 de ani. Pe plan profesional, cea mai mare satisfactie a unui jucator, asa o percep eu, e sa joci la cel mai inalt nivel, sa reusesti cat mai multe lucruri importante: sa joci la un Campionat Mondial, sa joci la Echipa Nationala, sa castigi Gheata de Aur. Asta trebuie sa isi doreasca un sportiv adevarat. Regret ca anul trecut nu am luat Campionatul. Eram aproape. Dar Super Cupa Romaniei e o realizare care imi lipsea din CV-ul meu. Am jucat pentru Echipa Nationala, am jucat la un Campionat Mondial, am primit Gheata de Aur a Europei, am fost golgheterul Romaniei, cel mai bun fotbalist al Romaniei, am trecut prin toate... Daca imi pare rau de ceva in cariera este faptul ca m-am lasat poate putin mai devreme, trebuia sa mai continuu in activitatea de fotbalist. Intotdeauna mi-a placut fotbalul, de mic copil, si un lucru mare care a avut influenta asupra mea a fost Nea’ Mircea Lucescu care de mic m-a luat, m-a dus la echipa nationala... De ziua mea imi doresc sa fiu sanatos eu si familia mea, sa fie Ando sanatos si colegii mei cu care lucrez, echipa, sa castigam Campionatul si sa mergem mai departe in Cupele Europene. Tot timpul am primit sfaturi bune, trebuia sa le aleg pe cele mai bune. Acestea au venit de la Nea’ Mircea Lucescu. Am invatat multe in viata de la el. De felul meu sunt un tip mai calm, mai modest, stau in banca mea, oricand ajut pe altcineva, am grija de familia mea. Mi-ar fi placut sa am o caruta de bani, sa stau la birou, sa ma plimb cu un avion personal, sa ma duc la Monte Carlo si sa stau linistit dupa o viata de cantonamente. Pacat ca nu ne-am nascut mai tarziu, sa avem posibilitatile si banii care se castiga acum in fotbal".

REGRET
"Daca imi pare rau de ceva in cariera este faptul ca m-am lasat poate putin mai devreme, trebuia sa mai continuu in activitatea de fotbalist"

DORINTE
"Mi-ar fi placut sa am o caruta de bani, sa stau la birou, sa ma plimb cu un avion personal, sa ma duc la Monte Carlo si sa stau linistit dupa o viata de cantonamente" - Dorin Mateut, antrenor secund la echipa Dinamo Bucuresti
×
Subiecte în articol: calendar