x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Florian Lungu

"Astazi e ziua ta..." - Florian Lungu

05 Ian 2006   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Florian Lungu

Este binecunoscut realizator de emisiuni la radio si televiziune, redactor si prezentator de festivaluri, profesor. Toate acestea au un numitor comun: jazz-ul, pasiunea furibunda a vietii sale. Criticul muzical Florian Lungu implineste astazi 63 de ani.

"Jazz-ul este viata, amanta mea, modul meu de a exista"

Este binecunoscut realizator de emisiuni la radio si televiziune, redactor si prezentator de festivaluri, profesor. Toate acestea au un numitor comun: jazz-ul, pasiunea furibunda a vietii sale. Criticul muzical Florian Lungu implineste astazi 63 de ani.

"Primesc noul an cu multa speranta, am intentia de a face tot ce este posibil ca toate manifestarile in care sunt implicat intr-un fel sau altul (ma refer la muzica de jazz, la festivaluri, la concerte, la aparitii de discuri) sa fie mai bine gestionate decat in anii trecuti. Sa ma dedic mai serios activitatii didactice, pentru ca, din toamna anului trecut, sunt profesor asociat la Facultatea de Jazz «Richard Oschanitzky» din Timisoara (Universitatea Tibiscus) si, in acelasi timp, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde sunt profesor de istoria jazz-ului. Nu sunt un mare iubitor de sarbatoriri proprii, pentru ca ziua de nastere mi se pare ca oricare alta, e o zi in care se mai adauga un an pe un raboj destul de incarcat. Ma bucur sa vad insa ca lumea inca ma iubeste si isi aduce aminte de mine. Acum trei ani, cand am implinit 60 de ani, dupa multi ani in care n-am plecat din casa, am petrecut sarbatorile si ziua de nastere la Busteni cu niste amici; a fost ceva deosebit, pentru ca eu sunt un tip foarte sedentar, fara nici un fel de porniri turistice. Sunt un om extraordinar de ocupat, sunt angrenat intr-o serie de treburi si pe planul promotiei jazz-ului, si emisiuni la radio si televiziune, e si partea didactica, scriu saptamanal si in diferite publicatii... astfel ca, perceptia asupra trecerii timpului este in functie de cate pot sa realizez in cat timp imi propun. Cred ca cea mai importanta calitate a mea este perseverenta. Pentru ca in ultimii 30 de ani m-am dedicat jazz-ului pe toate caile posibile, si ca realizator de emisiuni, si ca redactor de ziar, si ca profesor, am si cateva compozitii de jazz, sunt tot timpul in priza, n-am scurtcircuite, n-am socuri in acest mod de a fi. Jazz-ul este viata, amanta mea, modul meu de a exista. Este un mod de viata jazz-ul - acest mod de a gandi si liber si creativ, pe cat posibil. Raman in continuare un mare iubitor al eternului feminin... Stiti cum e vorba aceea: «Ochii vad, inima cere, dar constiinta nu si nu!» si raman sclavul fericit al unor prietenii care ma leaga de foarte multi colegi de vocatie si nu numai. Satisfactia mea e ca sunt, intr-un fel sau altul, asimilat acestui gen muzical si am avut de multe ori multumirea ca sa fiu prezentat unor straini care au venit pe la noi ca un guru al jazz-ului romanesc. Cand e vorba de o asemenea pasiune furibunda, intr-un fel sau altul, indiferent de unde pornesti, tot la ea ajungi. Asa ca, daca as lua viata de la capat, acelasi lucru l-as face, dar, probabil, mult mai bine ca acum."

ADMIRATIE
"Raman in continuare un mare iubitor al eternului feminin... Stiti cum e vorba aceea: «Ochii vad, inima cere, dar constiinta nu si nu!». Si raman sclavul fericit al unor prietenii care ma leaga de foarte multi colegi de vocatie si nu numai" - Florian Lungu, critic de jazz

×
Subiecte în articol: calendar