x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Florin Prunea

Astazi e ziua ta... Florin Prunea

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    08 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Florin Prunea

Chiar daca si-a pus manusile in cui, Florin Prunea a ramas in fotbal, alaturandu-se tinerei echipe care s-a format la FRF. Fostul portar al echipei nationale implineste astazi 38 de ani.

"Am fost un jucator indragit de public"

Chiar daca si-a pus manusile in cui, Florin Prunea a ramas in fotbal, alaturandu-se tinerei echipe care s-a format la FRF. Fostul portar al echipei nationale implineste astazi 38 de ani.

Jurnalul National: Aveati alte ganduri privind viitorul dvs. decat pozitia de director in federatie?
Florin Prunea: Sigur, a fost o trecere brusca din teren in birou, dar care nu m-a prins nepregatit, pentru ca am activat o perioada in cadrul organizatiei AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania), unde am fost vicepresedinte. Totusi, petrec foarte putin timp in birou.

V-ati acomodat cu noua dumneavoastra munca?
Imi place ceea ce fac. Munca mea presupune, pe langa alte indatoriri, mentinerea relatiilor cu UEFA si FIFA si corespondenta cu cele doua foruri internationale. De asemenea, sunt directorul coordonator al departamentului de licente si afilieri in cadrul FRF. Aici formulam propuneri pentru comisia de apel in ceea ce priveste acordarea de licente, iar dansii voteaza. Din punctul meu de vedere este o sarcina foarte grea ceea ce facem noi, mai ales pentru ca exista frica de schimbare. Atunci cand esti pus sa iei o decizie radicala, te trezesti ca se strang anumite grupuri de interese care incearca sa-ti puna piedici - vezi cazul Sportului Studentesc de zilele trecute. Nu ma asteptam ca in Romania anului 2006 escrocii sa fie declarati martiri. In ceea ce ma priveste, acesta este drumul pe care am plecat, si nu am de gand sa ma abat de la el.

Nu v-ati retras prea devreme din cariera de jucator?
Puteam sa mai joc, dar mi s-a oferit aceasta oportunitate, la FRF, sa lucrez intr-o echipa adevarata. De sapte luni de cand lucrez aici, nici un moment, presedintele FRF sau alta persoana din conducerea federatiei nu ne-a pus bete in roate, din contra, suntem sprijiniti.

A fost meciul pierdut cu Suedia la Mondialele din America momentul cel mai trist din cariera dvs.?
Cu siguranta. Am simtit atunci ca nu mai vreau sa traiesc. Mi-aduc aminte ca atunci cand veneam din America am facut escala la Timisoara si toti colegii mei au coborat din avion. Eu am ramas ultimul. Nu-mi venea deloc sa cobor. A venit domnul Iordanescu si mai ca nu m-a luat pe sus. Am vazut atunci simpatia suporterilor si a mass-media si mi-am mai revenit. Am fost un jucator indragit de public.

Credeti ca este necesara o miscare sindicala si in randul fotbalistilor?
Cu siguranta. In toate tarile exista asociatii care ii reprezinta pe fotbalisti. Credem ca si noi, FRF, in ultimul timp, acordam o mai mare importanta opiniilor fotbalistilor, cei care fac de fapt spectacolul in fotbal. Noi suntem doar administratori.

ABORDARE
"In toate tarile exista asociatii care ii reprezinta pe fotbalisti. Credem ca si noi, FRF, in ultimul timp, acordam o mai mare importanta opiniilor fotbalistilor, cei care fac de fapt spectacolul in fotbal. Noi suntem doar administratori" - Florin Prunea, director al Departamentului de relatii internationale al FRF

×
Subiecte în articol: calendar