x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Gabriela Melinescu

Astazi e ziua ta... - Gabriela Melinescu

16 Aug 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Gabriela Melinescu

S-a stabilt de 30 de ani in Suedia unde a devenit o apreciata scriitoare. Dupa 1989 publica si in Romania, cartile sale primind numeroase premii de recunoastere a talentului sau. Scriitoarea Gabriela Melinescu implineste astazi 63 de ani.

"Ma bucur ca mi s-a dat sa fiu un batran vesel"

S-a stabilt de 30 de ani in Suedia unde a devenit o apreciata scriitoare. Dupa 1989 publica si in Romania, cartile sale primind numeroase premii de recunoastere a talentului sau. Scriitoarea Gabriela Melinescu implineste astazi 63 de ani.

"Astazi lucrez, ca de obicei. Nu mi-am facut planuri legate de ziua mea, nu sarbatoresc de obicei, dar am primit pana acum felicitari, telefoane, scrisori de la prieteni si poate ca o sa beau un pahar cu colegii mei de serviciu, de aici, din Suedia (sunt de 30 de ani aici). Imi sarbatoresc ziua doar din zece in zece ani, asa ca o sa serbez cand o sa fiu cu adevarat batrana; acum mai am circumstante atenuante... Cea mai frumoasa aniversare a fost cand am implinit 50 de ani, am facut o mare petrecere la mine acasa, am si descris-o intr-unul din jurnalele mele... au venit vreo suta de persoane...

Poate atunci cand intri in categoria seniorilor ai senzatia ca timpul curge mai repede si pentru ca ai multe de facut, dar poate ca este si un ceas bilogic; de aceea ma si scol la ora cinci in fiecare dimineata, ca sa scriu. Fac niste eforturi foarte mari ca sa ma tin ca atunci cand eram tanara.

Sa ai o inima buna e cea mai mare satisfactie, cred, satisfactie care le cuprinde si pe celelalte. Trebuie sa te straduiesti sa devii din ce in ce mai bun sufleteste... Sunt destul de impacata cu varsta mea, sunt dintre acei batrani foarte veseli si multumiti cu chipul lor, care nu este unul de la tinerete. Ma bucur ca mi s-a dat sa fiu un batran vesel. As vrea ca de acum puterea mea de munca sa nu dispara, sa fiu tot timpul curioasa ce scriu tinerii, cum scriu, ce gandesc, sa fiu foarte deschisa catre lume si catre cei care care vin dupa noi. Cel mai frumos cadou pe care l-am primit sunt cuvintele, ma bucura urarile prietenilor. Nu pot sa imi inchipui ca as fi fost altceva decat scriitor sau jurnalist, dar mi-ar fi placut sa fiu si medic, sa-i vindec pe oameni. Drumul meu a fost ales intamplator. Pe cand eram copii, eu si sora mea scriam poezii... aveam niste naturi ludice, ca multi copii. Asa am pornit catre o cariera de scriitor."

APRECIERE
"Cel mai frumos cadou pe care l-am primit sunt cuvintele, ma bucura urarile prietenilor. Cred ca nu imi inchipui ca as fi fost altceva decat scriitor sau jurnalist..."

SENTIMENT
"Sunt destul de impacata cu varsta mea, sunt dintre acei batrani foarte veseli si multumiti cu chipul lor, care nu este unul de la tinerete" - Gabriela Melinescu, scriitoare

×
Subiecte în articol: calendar