x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Ilie Balaci

"Astazi e ziua ta..." - Ilie Balaci

13 Sep 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Ilie Balaci

Dupa aproape 14 ani de antrenat echipe din strainatate a pierdut numarul trofeelor. Echipa lui, Al-Ahly (Emiratele Arabe Unite), a cucerit in sezonul trecut Cupa Presedintelui. Antrenorul Ilie Balaci implineste astazi 48 de ani.

"De acum incepem sa numaram anii"

"O noua zi de nastere sarbatorita se aduna la batranete. Ma simt tanar, dar vreau, nu vreau, trebuie sa-mi vad nepotii, asa ca ei ma trezesc la realitate. Voi aniversa cu baietii mei, adica cu echipa mea cu care lucrez la Dubai; o sa bem un pahar de vin, un pahar de bere... altceva nimic. La 25 de ani iti faceai probleme de varsta, pe cand la 50 stai sa te gandesti: «...Inca zece si fac 60». Stim cu totii ca de acum incepem sa numaram anii. In general, nu mi-am sarbatorit zilele de nastere pentru ca eram ba in cantonament, ba cine stie unde Dumnezeu eram. As vrea acum sa fie un an cat cinci. Din pacate, timpul a trecut al dracului de repede, dar nu am de ce sa ma plang; sunt multumit si fericit de tot ceea ce am realizat in viata mea, si pe plan profesional, si pe plan familial, sunt un sot fericit, un tata fericit, un bunic fericit. Daca nu mi-am facut planuri in momente aniversare, de acum inainte cu atat mai putin pentru ca nu stim daca mai exista si maine. In afara de sanatate pentru mine si ai mei, nu imi doresc absolut nimic. Cu siguranta ca inaintarea in varsta este o povara; as da tot ce am agonisit pana in acest moment pentru a mai avea o data 20 de ani. N-as putea renunta la familie, la copii, la nepoti, dar, cu siguranta ca daca ar fi posibil sa dau toti banii pe care ii am, i-as da fara nici o clipire numai ca sa mai am inca o data varsta asta, sa mai pot juca fotbal. Sunt fericit pentru ca imi cresc nepotii, copiii mi se maturizeaza; pe partea cealalta sunt trist pentru mine, fiindca cu fiecare an care trece se apropie sfarsitul. Regretul ce mi-a ramas din anul ce a trecut este ca nu am reusit sa castig campionatul aici. Realizarea, daca as putea sa o numesc realizarea mea, ar fi nepotul meu cel mic, Atanas, caci este sange din sangele meu. Sunt un om care a reusit tot timpul sa o ia de la capat. A fi antrenor in zona in care lucrez eu nu inseamna foarte mult pentru oamenii de fotbal din Romania, cel putin, asa gandesc ei. Din acest motiv nu pot vorbi despre cariera. Mi-am facut treaba, iar prin meseria asta nu am incercat niciodata sa ajung cel mai mare, cel mai tare sau cine stie la ce echipa. Am considerat-o ca pe oricare alta meserie. Am incercat sa antrenez in Romania, de doua ori am dat chix, nu imi pare rau ca am incercat, nu imi pare rau ca lucrez aici, ba din contra: ar trebui sa ma felicit pentru alegerea pe care am facut-o in ’91. Imi este bine si, atata timp cat ii este bine familiei mele, nu are rost sa regret ca nu am antrenat Real Madrid."

DORINTA

"Daca ar fi posibil sa dau toti banii pe care ii am, i-as da fara nici o clipire din ochi numai ca sa mai am inca o data 20 de ani"

DESTAINUIRE

"Mi-am facut treaba, iar prin meseria asta nu am incercat niciodata sa ajung cel mai mare, cel mai tare sau cine stie la ce echipa" - Ilie Balaci, antrenor
×
Subiecte în articol: calendar