x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta...Lamia Beligan

Astazi e ziua ta...Lamia Beligan

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    22 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta...Lamia Beligan

A calcat pe urmele tatalui sau, marele actor Radu Beligan. Nu poate uita niciodata emotia traita pe scena Teatrului din Craiova, cand a jucat pentru prima data alaturi de el. Actrita Nationalului bucurestean Lamia Beligan implineste astazi 40 de ani.

"Cand e vorba de meserie e destul de dur"


Jurnalul National: Ce se intampla in aceasta perioada in viata ta?
Lamia Beligan: Zilele acestea filmez pentru serialul pe care il face Andrei Zinca, "La urgenta". Andrei ne-a explicat fiecaruia in parte ce vrea de la noi. Tine foarte mult sa functionam ca o echipa bine sudata, sa vorbim despre ceea ce facem doar prin prisma personajului nostru si nu prin prisma eu-lui propriu.

Ce rol ai tu in serial?
Eu joc rolul unui chirurg plastician. Mi-a placut foarte tare propunerea, pe de o parte pentru ca mi se pare ca este altceva fata de ce se intampla in peisajul serialelor din Romania, iar pe de alta parte m-am bucurat mult ca joc rolul unei doctorite, pentru ca mi-am dorit sa fac meseria asta, desi actoria a prevalat.

Cine mai joaca alaturi de tine?
E o distributie formata 100% doar din actori, ceea ce este o premiera absoluta. Joaca Florin Piersic Jr., Horatiu Malaele, Victor Rebengiuc - ca sa incep cu numele grele - si o gramada de alti tineri care sunt rezidenti: Adrian Titieni, sotia lui, Adriana, Crina Matei... Oricum, sunt numai actori tineri sau mai putin tineri, dar sunt doar actori.

Si cu teatrul?
Astept sa vina luna septembrie si sa reiau repetitiile la Teatrul National. O sa avem premiera in toamna, la sfarsitul lui septembrie.

Iti amintesti de primul tau rol alaturi de dl Beligan?
Este foarte greu de uitat, pentru ca noi nu am fost de multe ori pe scena impreuna. Atunci s-a intamplat intr-un context cu totul special. Eu abia ma angajasem la Teatrul din Craiova si am primit un rol foarte frumos, Honey din "Cui ii e frica de Virginia Woolf". A fost o intamplare. El nu era in distributie, era un actor de la Teatrul din Craiova. Acel actor nu a putut sa joace si atunci l-au invitat pe tata, pe ultima suta de metri. Asa am facut impreuna acest spectacol, la care am tinut foarte tare.

Tatal tau este cel mai critic si cel mai sincer admirator al tau?
Este cat se poate de sincer si de obiectiv. Atat cat poate fi cineva care iti este tata. Sigur, este critic. Cand e vorba de meserie e destul de dur.

Care ar fi cea mai mare dorinta pentru noul an de viata?
Imi doresc sa fiu sanatoasa si sa nu imi pierd pofta de viata si de teatru. Vreau sa duc la bun sfarsit ceea ce am inceput. Vreau sa se intample tot felul de minuni care sa ma surprinda, tot felul de intamplari fericite care sa-mi dea viata peste cap, in sensul bun al cuvantului.

×
Subiecte în articol: calendar