x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Leonard Dorin Doroftei

"Astazi e ziua ta..." - Leonard Dorin Doroftei

10 Apr 2005   •   00:00

In urma cu trei ani, cucerea titlul de campion mondial profesionist la categoria semiusoara a versiunii WBA, invingandu-l pe argentinianul Raul Balbi. "Mosu’", Leonard Dorin Doroftei, a implinit ieri 35 de ani.

"Am intalnit unul ca mine si am renuntat"

"Sper ca anul care vine sa fie unul care sa imi aduca o maturizare completa si, daca sunt un familist, ar trebui sa ma trezesc si ca om. Ma simt un pic pierdut pentru ca, daca toata viata am facut box, acum sunt chiar pe drumuri si sper sa imi demonstrez mie insumi ca sunt capabil sa fac ceva si ca antrenor. Aniversarea zilei de nastere am petrecut-o acasa, la mama, in locul unde i-am ridicat o casa. Am sapat o groapa mare in curte, am facut un foc, un gratar mare si am chemat cativa vecini cu care am crescut, am facut o friptura si am baut un sprit. Cel putin in ultimii ani, aniversarea de care vorbim am sarbatorit-o cu copiii, acasa, si am mancat tortul. Ziua de nastere care m-a marcat cel mai mult a fost cand am implinit 18 ani, zi care a coincis cu cea de Pasti. Eram pe la Onesti, in cantonament, si stiu ca s-a cumparat o sticla de vin, ne-am luat niste conserve de peste, cu ceapa... a fost o nebunie in camera, am ras in continuu. Era prima oara cand gustam dintr-un vin, dar nu am putut sa beau, era un vin tare. Ne-am prostit si noi... De ziua mea, tot ce vreau este sanatate, restul le fac eu, sanatatea sa vina de Sus, ca de restul ma ocup. Pe masura ce inaintez in varsta, asa cum a fost si in box, sper sa ma maturizez, sa fiu mai cumpatat in toate, sa nu mai fiu asa slobod la gura si sa vorbesc prostii tot timpul. Trebuie sa devin mai diplomat, eu spun lucruri bune, dar nu intotdeauna pe placul tuturor. Pe mine ma afecteaza mereu ce spun ceilalti. Am tinut intotdeauna cont de oameni, de parerile celor din jur. Nu ma sperie trecerea anilor, dar nu mi-ar lipsi sa fiu asa... mai melancolic, pentru ca prea sunt zbuciumat. Realizarile mele au fost meciurile pe care le-am avut, si cand am pierdut, si cand le-am castigat. Am facut totul de unul singur, nu m-a ajutat nimeni. Cand am avut o sala unde sa ma antrenez, m-am dus si m-am antrenat, am tras eu de mine si am cerut eu program special de pregatire. Regret doar faptul ca nu am putut sa fac mai multe meciuri acasa si romanii au stiut prea putin despre ce am facut eu acolo. Sunt mandru de ce am facut in boxul profesionist si pentru asta voi comenta tot timpul si voi vorbi tot timpul, chiar daca unora le convine sau nu. Imi voi spune punctul de vedere pentru ca am trecut prin multe si n-am invatat din carti, am simtit pe propria piele. Cineva m-a intrebat odata, inainte de meciul cu Arturo Gatti: Daca ai mai intalni unul ca tine in ring, ce ai face? I-am spus simplu: I quit! (n.r. - renunt). A inceput sa rada si s-a uitat la mine. Dupa aceea, am intalnit unul ca mine si am renuntat."

MULTUMIRE

"Sunt mandru de ce am facut in boxul profesionist si pentru asta voi comenta tot timpul si voi vorbi tot timpul, chiar daca unora le convine sau nu"

ATITUDINE

"Imi voi spune punctul de vedere pentru ca am trecut prin multe si n-am invatat din carti, am simtit pe propria piele" - Leonard Doroftei, pugilist

×
Subiecte în articol: calendar