x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Luminiţa Anghel

"Astăzi e ziua ta...": Luminiţa Anghel

de Ramona Vintila    |    06 Oct 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Luminiţa Anghel
Sursa foto: Marin Raica/

Fie că este vorba despre un nou album, un concert live sau un recital intr-o emisiune televizată, vocea sa stărneşte valuri de aprecieri din partea publicului. Luminiţa Anghel implineşte măine 39 de ani.

Fie că este vorba despre un nou album, un concert live sau un recital intr-o emisiune televizată, vocea sa stărneşte valuri de aprecieri din partea publicului. Luminiţa Anghel implineşte măine 39 de ani.

"Deviza care m-a călăuzit in viaţă este «Orice şut in fund este un pas inainte». Este o zicală pe care mi-am insuşit-o incă de mică de la tatăl meu, care nu m-a menajat deloc şi care mi-a spus: «Dacă nu eşti bună trebuie să faci ceva ca să devii bună». Pe vremea cănd incă nu eram băgată in seamă in muzică, asta m-a urmărit. Cred că de aceea am şi reuşit. Sacrificii? Nu pot să spun că am făcut sacrificii, pentru că mi-am dorit foarte mult să fac ceea ce fac. Am făcut totul cu mare plăcere şi mare ambiţie.

Bucuria cea mai mare pe care mi-a adus-o meseria mea este dragostea publicului. Oamenii obişnuiţi de pe stradă, care te opresc şi iţi spun că te iubesc, care iţi zămbesc, iţi fac cu măna chiar dacă nu te cunosc personal, publicul care se ridică in picioare la spectacole. Dezamăgiri pănă acum nu am avut. Am avut de parcurs un drum mai lung, un drum sinuos, pentru că nu am făcut compromisuri. Neavănd nici un spate puternic, nici un soţ producător sau un tată bogat, lucrurile nu au decurs foarte uşor, dar, cu multă muncă, pănă la urmă am reuşit. Imi reproşez foarte mult orgoliul prostesc pe care l-am avut atăt in profesie, căt şi in viaţa personală. Mă felicit, pentru că am fost destul de puternică să o iau de la zero de căte ori am primit un pumn in piept de la viaţă. Mă refer la divorţ, la moartea tatălui meu, la lucruri care s-au intămplat toate deodată.

Realizarea care mi-a adus cele mai mari satisfacţii a fost Eurovisionul. După concurs, toate lucrurile au curs extrem de lin şi de favorabil mie. Eurovisionul mi-a adus faima de care aveam nevoie după atăţia ani de muncă, şi acest lucru incă mă menţine in viaţă pe plan muzical. Regret faptul că nu am bătut fierul căt a fost cald imediat după Eurovision, cănd aveam oferte in Europa. Am rămas crezănd că voi face de aici la fel de multe ca şi in străinătate, insă nu a fost posibil.

Despre scurgerea timpului? Cred că nu mai faci aceleaşi greşeli pe care le-ai făcut in tinereţe. Dacă ai puţină minte şi inveţi din greşelile tale... Pentru o femeie ca mine, trecerea anilor inseamnă nu numai maturizare personală, ci şi profesională. Dacă reuşeşti să te impui şi să demonstrezi că eşti o voce bună, căştigi foarte mult respect, ceea ce este foarte important.

O carte despre viaţa mea ar fi o carte de vacanţă, o carte pentru oamenii care vor să citească stănd la plajă. Ar fi o carte extrem de caldă..."

Dorinţă

"Imi doresc enorm ca noul single să fie un succes şi să meargă albumul foarte bine. In rest... o fetiţă sau un băieţel"

Luminiţa Anghel,interpretă

×
Subiecte în articol: calendar