x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta...Marina Voica

Astazi e ziua ta...Marina Voica

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    02 Sep 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta...Marina Voica

Acum cinci decenii venea din indepartata Rusie pentru a-si urma dragostea de atunci. Considera ca cea mai mare realizare a ei este faptul ca publicul din Romania o iubeste si vrea sa o auda cantand. Marina Voica implineste maine 70 de ani.

"Sa ne traiti si sa ne cantati!"


Jurnalul National: Cu ce impresii ati venit de la Festivalul de la Mamaia?
E ceva si nostalgic, si rascolitor. Acolo, la mare, am petrecut mai mult de 30 de ani. De mult nu am mai fost la mare, dar nu am gasit-o la fel. Mamaia oricum m-a rascolit. Multa lume, alte piese, dar nu pot sa zic ca s-a schimbat in rau. E putin altfel, e mai modern.

Totusi, a ramas un eveniment la fel de important cum era pe vremuri?
Nu, vad ca nu. Pe vremuri, Festivalul de la Mamaia, fiind difuzat pe un singur post, era intr-adevar un eveniment national, era ca un campionat mondial de fotbal. Acum, avand atatea posturi de televiziune, nu mai este asa, lumea nu se mai uita. Inainte se faceau avanpremiere, ne filmau la repetitii, se dadea tot timpul la stiri. Acest festival a pierdut din importanta unui eveniment national.

Ce faceti de ziua dvs.?
M-a invitat Carmen Aldea la ea, la hotelul unde am stat toata viata cand eram la mare, la Venus, si voia sa-mi faca o adevarata petrecere. Dar mi-a facut mai mult decat atat. La 24 august am sarbatorit la terasa Radio Vacanta, din Mamaia. Au venit o gramada de oameni, colege de-ale mele, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu, a venit pana si Maria Dragomiroiu, Mihai Constantinescu, Laurentiu Duta, Horia Moculescu si multi altii.

Va e dor de zilele de nastere din copilarie, cand erati acasa, in Rusia?
In general, mi-e foarte dor de parinti. Nu stiu de ce, m-a apucat asa, in ultima perioada, un dor mare de dansii. Mama imi facea o rochie cocheta de fiecare data de ziua mea, asta era de fapt ziua mea. Pe ea o mostenesc, pentru ca acum imi croiesc singura rochiile. Toaleta pe care am avut-o la Mamaia eu mi-am facut-o.

Simtiti la fel de puternica dragostea publicului?
In fiecare zi ma opreste cineva si imi spune: "Sa ne traiti si sa ne cantati!", "Va iubim!". Oriunde ma duc mi se spune asta. Ce poate sa fie mai mult decat atat? Nu mai spun despre concertele pe care le dau si despre succesul meu. Chiar astazi am primit o scrisoare de la o doamna profesoara, care, bineinteles, imi scrie "La multi ani!".

Ce vise aveti la implinirea celor 70 de ani?
Sa-mi faca televiziunea romana, cea pe care am slujit-o atatia ani, un fel de moment Marina Voica. Cred ca merit.
×
Subiecte în articol: calendar