x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Marius Capota

"Astazi e ziua ta..." - Marius Capota

20 Sep 2004   •   00:00

Cat pe ce si devenea fizician. Ii placea partea teoretica, dar nu-i venea usor la calcule. Destinul i-a indreptat insa pasii spre meseria de actor. Marius Capota implineste astazi 35 de ani.

"Am urmat tot timpul calea inimii!"

"Trecerea unui an inseamna inca un an de cautari si de gasire a putin din ceea ce caut. Tot timpul am avut noroc in viata si chiar daca mi s-au intamplat si lucruri rele, cineva, de undeva de sus, mi-a oferit tot timpul o a doua sansa, chiar si a treia, in multe lucruri pe care le-am gresit. Am urmat tot timpul o cale aparte, si anume calea inimii. Pierzi mult, dar si castigi mult mai mult pe de alta parte. De obicei nu prea mi-am sarbatorit zilele, m-am simtit usor "stingher", dar oricum m-au bucurat intotdeauna aducerile aminte ale prietenilor care ma suna si ma felicita de ziua asta. N-am planuit, cum nu planuiesc niciodata nimic in mod special. Cred ca de doua sau de trei ori mi s-au facut surprize, mi s-a organizat ziua tocmai stiind ca eu nu marsez pe chestia asta si atunci mi-au facut surpriza; m-au chemat, au deschis usa si au spus: «Hai sa petrecem!». Prin natura meseriei pe care am ales-o, tot ceea ce traiesti este usor exacerbat, nu filtrezi de mult mai multe ori situatiile prin care treci, esti mai obiectiv in alegerea solutiilor. Ca atunci cand creezi un rol, de exemplu, reflectezi asupra conditiei personajului, lasandu-te apoi «posedat» de el. Pana la 30 de ani, nici n-am avut timp sa bag de seama ca trec anii foarte repede. Cand a aparut cifra 30 in cap, am zis: «Ia-o mai usor! Sa calcam putin mai apasat pe drumul asta al vietii». De la 30 la 35, anii au trecut din ce in ce mai lent, s-au dilatat intr-un timp al experientei acumulate.

Niciodata nu am considerat ca am avut chemare spre meseria asta, vocatie... A fost un lucru minunat care mi s-a intamplat. I-am multumit intotdeauna cui trebuie pentru asta si sper sa nu-L dezamagesc. Dorintele mele de-a lungul timpului s-au autoselectat, s-au restrans si cred ca singura dorinta reala pe care o am acum este sa ma vad imbatranind alaturi de sotia mea si sa ne vedem copilul mare.

Cu cat inaintez in varsta mi se pare ca ma eliberez, realizez ca lucrurile sunt simple de fapt. Ele au fost simple intotdeauna, noua ne place sa le complicam. Un lucru, un fapt, o imprejurare nu e buna sau rea in sine, ci felul in care te folosesti de acel lucru il face ce sa devina intr-un fel sau altul. Stiu care este realizarea anului ce a trecut: stranse la un loc, toate momentele de bucurie pe care mi le-a facut, pe masura ce creste, copilul meu. Marile mele dezamagiri tin de gandurile negative pe care le-am avut fata de unele persoane de-a lungul acestui an si pentru care imi cer iertare neincetat."

DESTIN

"Cand mi-am propus sa ma fac actor a fost o inspiratie de moment, n-a fost nimic planuit. Dintr-o lovitura am realizat totul intotdeauna"

CARACTERIZARE

"Cred ca cel mai bine ma definesc prin negatii, pot sa spun ca nu sunt aia, nici aia..., nu cumva esti asa? Nu, nici asa. Sunt o suma de nimicuri numai ca toate nimicurile la un loc fac un tot" - Marius Capota, actor
×
Subiecte în articol: calendar