x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Mihai Voiculescu

Astazi e ziua ta... - Mihai Voiculescu

22 Noi 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Mihai Voiculescu

Este seful Centrului de Medicina Interna- Nefrologie al Institutului Clinic Fundeni si presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului. Astazi profesor doctor Mihai Voiculescu implineste 60 de ani.

"Tot ce mi-am propus s-a realizat si chiar mai mult"

Este seful Centrului de Medicina Interna- Nefrologie al Institutului Clinic Fundeni si presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului. Astazi profesor doctor Mihai Voiculescu implineste 60 de ani.

"Primesc noul an din viata mea cu incredere si speranta, cu dorinta sa putem face mai mult bine pentru semenii nostri, deci cu un ton absolut optimist. Va decurge aceasta zi absolut normal. De dimineata am un curs cu medicii specialisti, catre pranz cu studentii, in timpul acesta probabil se vor face doua sau trei biopsii hepatice, iar seara sper sa ma pot vedea cu familia la un restaurant din Bucuresti. La ora pranzului o sa ma vad cu colectivul clinicii, o jumatate de ora, sa putem sta cateva minute linistiti, sa facem planuri de viitor. Am stat in cumpana daca sa facem acest lucru, pentru ca sunt atatea privatiuni si atatea lipsuri si atatia oameni bolnavi, dar pana la urma ne intalnim ca sa pastram coeziunea colectivului caci avem nevoie unul de celalalt, de putina incurajare si tonus. Toate aniversarile au fost la fel, cu multa munca, cu multa truda, si poate ca este mai bine asa. Crescand responsabilitatile, categoric timpul mi se pare mai scurt. Fata de cate lucruri sunt de facut, raspunderile sunt mai mari. Oamenii asteapta mai mult de la tine. Nici nu poti sa intarzii cu solutiile si nici nu trebuie sa fie gresite, asa ca timpul, fara sa vrei, ti se pare mai scurt. Am avut doua realizari de exceptie anul acesta, legate de ingrijirea bolnavului hepatic. Satisfactia este legata atat de viata de familie, cat si de activitatea profesionala, unde lucrurile merg pe un fagas bun datorita unui colectiv de oameni tineri, foarte energici si capabili. Ori de cate ori as fi luat-o de la inceput, tot aceeasi meserie as fi ales. E prea frumoasa, ca sa o pot schimba cu altceva. Am ajuns in situatia sa fie mai multa pasiune decat interes. M-am indreptat catre aceasta meserie din liceu. Tatal meu era profesor doctor si stiam de oameni bolnavi de la el. El a fost absolut contra. Nu a dorit sa fac Medicina. Pentru anul ce vine, imi doresc sa fim sanatosi si sa avem posibilitati sa ne ingrijim bolnavii. Tot ce mi-am propus s-a realizat si chiar mai mult. Am grija sa nu pun stacheta foarte sus si imposibil de trecut, ca sa ma pot bucura ca fac mai mult decat mi-am propus.

Mi-am dorit lucruri rationale si am reusit cu ajutorul prietenilor sa fac chiar mai mult. Sunt o persoana muncitoare si atat. N-as schimba absolut nimic in viata mea. Eu merg inainte si caut sa-mi indeplinesc obiectivele propuse. Sfaturi primite si pe care am incercat sa le urmez au fost sa nu ma grabesc, sa fiu calm si intelegator cu oamenii. Uitandu-ma in urma, nu doresc sa ma intorc in timp. Nu ar avea sens. E foarte bine ce a fost pana acum. Cel mai frumos cadou l-am primit din partea familiei: cuvintele potrivite, pe care mi le adreseaza ori de cate ori ma intorc acasa si am nevoie de sprijinul lor. Doar familia poate sa stie de ce am nevoie".

FAMILIST
"Cel mai frumos cadou l-am primit din partea familiei: cuvintele potrivite pe care mi le adreseaza ori de cate ori ma intorc acasa si am nevoie de sprijinul lor. Doar familia poate sa stie de ce am nevoie"

ENTUZIASM
"Ori de cate ori as fi luat-o de la inceput, tot aceeasi meserie as fi ales. E prea frumoasa ca sa o pot schimba cu altceva. Am ajuns in situatia sa fie mai multa pasiune decat interes" - Mihai Voiculescu, prof. dr.
×
Subiecte în articol: calendar