x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Mircea Rusu

"Astazi e ziua ta..." - Mircea Rusu

28 Iun 2005   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." - Mircea Rusu

Timp de patru ani a jucat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, iar din 1990 iese la rampa pe scena Teatrului National din Bucuresti. Astazi, actorul de teatru si film Mircea Rusu isi sarbatoreste ziua de nastere.



"Traiesc intr-o lume zbuciumata"


"Un an in plus pentru mine inseamna apropierea de o varsta la care nu prea mai am voie sa ma joc cu viata. Sper ca in sfarsit ma apropii de acea maturizare si maturitate din toate punctele de vedere. Sigur ca mi-am facut planuri legate de aceasta aniversare. O sa ma sarbatoresc in preajma familiei mele, a sotiei si a baiatului meu, Luca. Fara doar si poate, am simtit ca timpul trece altfel de la o vreme incoace.
De la un moment, dupa ce ajungi in a doua jumatate a vietii, vremea trece mult mai repede. Asa se intampla si atunci cand urci, urci mult mai greu, dar cand cobori dupa creasta, cobori mai repede. Seamana cu escaladarea unui munte. In momente festive, nu mi-am facut prea multe planuri, destinul meu a facut in asa fel, incat sa trec prin anumite cumpene, trepte, fara sa mi le premeditez. De ziua mea imi doresc multe, multe as vrea! As vrea sa traiesc intr-o tara mai civilizata, mai cinstita, mai corecta, aproape de lumea adevarata. As vrea sa inteleg si eu pe langa ceilalti compatrioti ai mei ca a venit momentul sa devenim mai seriosi si sa ne civilizam din toate punctele de vedere.
Sansa pe care ne-o acorda restul Europei este una mare pe care nu avem voie sa o ratam. Deseori ma intorc in timp. Lucrul asta il fac de cand eram inca copil. Sunt multe greseli pe care le-am facut in viata mea pe care as vrea sa le indrept, dar stiu ca asta nu e posibil. In aceasta zi nu sunt trist din pricina acumularii cifrelor in dreptul varstei mele, deloc.
Este o zi pe care o consider una obisnuita, nu am o tresarire foarte mare de ziua mea, nu mi se pare ca mi se cuvine, ca imi apartine. Regrete mari nu pot sa spun ca am, iar realizari sunt unele obisnuite, nu am avut mari succese in anul care a trecut. Nu stiu ce sa spun despre mine, traiesc intr-o lume zbuciumata si am o meserie care depinde in mare masura de multi oameni, de intamplari, de sanse... Sunt optimist, in general nu am salturi spectaculoase de stare, de moment, am o constanta in ceea ce priveste comportamentul meu."

×
Subiecte în articol: calendar